Laatste nieuws:
Veegwerken in de straten van 9 tot 13 mei in Stabroek

Stabroek: Veegwerken in de straten van 9 tot 13 mei

De eerste grote veegwerken van dit jaar in de gemeente Stabroek worden uitgevoerd van 9 tot 13 mei 2022. Alle straten worden geveegd (met uitzondering van de straten waar we niet kunnen vegen). Er wordt geveegd van 6u00 tot 17u00 (kan afwijken) waardoor er een zonaal parkeerverbod geldt. In de projectstraten geldt een integraal parkeer/stilstaan verbod dat wordt gehandhaafd door de politiezone.

De projectstraten in de eerste veegronde zijn:
Zone 2
Acacialaan op 10 mei
Berkenlaan, beide kanten tussen huisnummers 128 en 186 op 10 mei
Lindenlaan op 10 mei
Zone 3
Akkerstraat op 11 mei
Zone 4
K. Van Tichelenlaan op 12 mei
Riddershoevelaan op 12 mei
Rode Hoevelaan op 12 mei
Sigarenstraat op 12 mei
Zone 5
Lijsterbeslaan op 13 mei
Mispelaarlaan op 13 mei

Meer detailinfo vind je via deze link.

Wat zijn projectstraten

Een zonaal parkeerverbod draagt slechts gedeeltelijk bij aan het hoofddoel, namelijk maximaal kunnen vegen. Daarom werken we met projectstraten, waar een effectief parkeerverbod wordt ingesteld op de veegdag. Overtredingen worden hier gesanctioneerd. Er worden telkens 7 tot 10 projectstraten gekozen in een veegronde. In een projectstraat wordt het veegwerk volledig uitgevoerd, inclusief de goten. Een volledig parkeerverbod in alle straten van een zone is niet haalbaar, niet voor de inwoners die dan geen uitwijkmogelijkheden hebben om te parkeren en niet voor de handhavers. Projectstraten is een harmonische oplossing voor de hindersituatie die ontstaat door het parkeerverbod. Wij rekenen echter wel op uw medewerking en roepen op om in de niet-projectstraten zo veel mogelijk de voertuigen uit de weg te plaatsen zodat er zo weinig mogelijk hinder is voor de veegwerken.

Be-alert bericht

Een Be-alert bericht van ‘algemeen nut’ wordt verspreid op 9 mei 2021. Berichten van algemeen nut komen enkel terecht bij Be-alert abonnees die hebben aangegeven om dergelijke berichten van algemeen nut te willen ontvangen. Wil je deze niet langer ontvangen dan moet je in je Be-alert account je voorkeuren aanpassen. Login op je Be-alert account.

Planning onder voorbehoud van wijzigingen

De uitvoerder van de werken kan steeds te maken krijgen met een tegenslag, bijv. een panne aan een veegwagen. Dit heeft altijd impact op de planning. De aannemer is dan verplicht het veegwerk in te halen op een andere dag.

Bron: Gemeente Stabroek
Foto: Pxhere