Laatste nieuws:
Vanaf dinsdag 1 december winkels terug open

Vanaf dinsdag 1 december winkels terug open

Het Overlegcomité heeft gisterenavond beslist dat de winkels opnieuw mogen openen.

We verwachten in de loop van dit weekend de wetteksten, maar nu al kunnen we uitgaan van het volgende:

-Op dinsdag 1 december mogen de winkels terug open, maar wél op een veilige wijze. Voor de handelaars is het heropenen van de winkels in de eindejaarsperiode cruciaal. Het Essense gemeentebestuur zal helpen om dit in de beste omstandigheden mogelijk te maken.
-Winkels zijn nu ook verantwoordelijk voor het beheer van de wachtrij buiten de winkel zodat de afstandsregels kunnen worden gerespecteerd. Op vraag van de handelszaken, zal de gemeente een wachtzone schilderen. U kan dit aanvragen via ondernemen@essen.be.
-Het Overlegcomité stelt strikte eisen: er gelden strikte hygiënische voorwaarden, het aantal bezoekers per winkel en de drukte in de straten moet beperkt blijven, winkelen moet individueel en is beperkt tot een half uur per winkel. Net als na de vorige lockdown komt er weer een beperking qua aantal klanten per winkel: maximaal 1 klant per 10 vierkante meter.

De volgende dagen bereiden we ons voor op de opening. De gemeente zal de signalisatie op de voetpaden, waar nodig, nogmaals vernieuwen. Ook het winkelpubliek zal geïnformeerd worden. Indien u nog specifieke vragen heeft, contacteer ons dan via ondernemen@essen.be.

We wensen alle handelaars veel succes bij de heropening. We willen alle ondernemers te bedanken voor hun inzet en flexibiliteit. De zaken die nog niet open mogen, zoals de cafés, restaurants en contactberoepen wensen we vooral kracht om de volgende periode te overbruggen.

Bron: gemeente Essen
Foto: ©Google Street View

Facebook51
Facebook
Twitter