Laatste nieuws:
Vanaf 17 april dagondersteuning voor personen met een handicap in Essen

Vanaf 17 april dagondersteuning voor personen met een handicap in Essen

Vzw Spectrum start vanaf 17 april 2017 met een dagwerking voor personen met een handicap in Essen. Een twintigtal personen uit de brede regio Essen zullen er terecht kunnen. Zo kunnen ze dicht bij huis aan dagactiviteiten deelnemen. De werking in Essen krijgt een plek in Nieuwstraat 49. Die locatie is centraal gelegen en vlak bij winkels, lokaal dienstencentrum ‘t Gasthuis, woonzorgcentrum De Bijster en andere diensten.

De werking in het kort
De ligging zorgt ervoor dat het team echt inclusief kan werken. Ervaren begeleiders bieden de bezoekers van de dagwerking zoveel mogelijk activiteiten in de buurt aan. Dat gaat over werken op een boerderij, in winkels of bedrijven, in het dienstencentrum of bij mensen in de buurt. Daarnaast zijn er activiteiten in het huis zelf voor de deelnemers waarvoor extern ‘werk’ moeilijk is. De dagwerking biedt zorg op maat.

Wie is vzw Spectrum?
Vzw Spectrum biedt zorg aan personen met een handicap en is erkend door de Vlaamse Overheid. Spectrum is vooral actief in Gooreind-Wuustwezel met de Regenboog (tehuis niet-werkenden), De Kade (wonen), de Dijk (wonen) en de Oever (dagcentrum). Vzw Spectrum is onderdeel van De Schelp – Zorgnetwerk Noorderkempen. Ook de school Berkenbeek en het revalidatiecentrum Noorderkempen maken daar deel van uit.

Meer info:
Neem gerust contact op het nummer: 03:663.62.08
Kristel Steegmans , algemeen directeur, kristel.steegmans@spectrumvzw.be
Ellen Scheepers, teamcoördinator in Essen Ellen.scheepers@spectrumvzw.be
of op onze website: www.spectrumvzw.be
Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook128
Facebook
Twitter
Visit Us