Laatste nieuws:
Van arm naar rijk gas voorbereidende wegenwerken

Van arm naar rijk gas: voorbereidende wegenwerken

Vanaf 2024 bouwt Nederland de uitvoer van ‘arm’ gas naar België af. Om op lange termijn de bevoorrading te garanderen, zal België ‘rijk’ gas invoeren uit bv. Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. De omschakeling binnen het distributiegebied van Eandis begint in 2019 met Essen, Wuustwezel en Kalmthout.

Op 2 juli begint Eandis met voorbereidende werken aan een gasverbinding tussen de Gageltjes en de Duffelaarstraat. Die verbinding is nodig om Kalmthout van rijk gas te kunnen voorzien. De werken starten in het Handelaar en duren tot 13 juli. In die periode zal er enkel doorgang zijn voor fietsers en plaatselijk verkeer. Tijdens het bouwverlof liggen de werken stil en is het Handelaar volledig open voor het verkeer. Op 6 augustus starten de werken weer en is er opnieuw enkel doorgang voor fietsers en plaatselijk verkeer. Het einde van die fase van de werken is voorzien op 17 augustus. Van 20 tot en met 31 augustus wordt er gewerkt in de Gageltjes. Tijdens de werken is er geen doorgang mogelijk maar het Handelaar is open voor doorgaand verkeer in beide richtingen.

Ook in het najaar zijn er werken. Dan legt Eandis een verbinding aan tussen het Handelaar en de Duffelaarstraat. Die loopt langs de Roosendaalsebaan, via het kruispunt in Achterbroek en de Kalmthoutsesteenweg tot de Duffelaarstraat. Verdere informatie daarover zal je vinden in de nieuwsbrieven, op de website en de Facebookpagina van de gemeente.

INFO: openbare.werken@kalmthout.be, 03 620 22 40 www.gasverandert.be

Facebook10
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

Japans fotomodel exposeert met Jorg Van Daele-

Japans fotomodel exposeert met Jorg Van Daele

Voor de eerste keer kan u in New Jorg Gallery, de galerij van de Kalmthoutse …

De verlatingsangst bij de hond

De verlatingsangst bij de hond

U hebt een (nieuwe) hond geadopteerd, maar stelt vast dat hij niet verdraagt om alleen …

Monique Holleman - Opruimcoach - Opruimtips Noordernieuws.be

Zie de eettafel als een flexibele werkplek

Dit is misschien een vreemde vergelijking. Je eethoek als flexibele werkplek te zien, maar ik …