Laatste nieuws:
Vaccinatiecentrum Brasschaat opnieuw open vanaf 12 september

Vaccinatiecentrum Brasschaat opnieuw open vanaf 12 september

Het Vaccinatiecentrum van de ELZ Noorderkempen opent opnieuw op 12 september 2022 in een legerloods aan het vliegveld in Brasschaat. Het versturen van de uitnodigingen om de herfstprik te komen halen naar ruim 110.00 inwoners van Kapellen, Brasschaat, Kalmthout, Essen en Wuustwezel begint één van de volgende weken.

De eerste drie weken (vanaf 12 september) zal het centrum alle werkdagen volledig geopend zijn en op zaterdag in de voormiddag. In oktober alleen halve dagen op woensdagnamiddag, donderdagavond en zaterdagvoormiddag. Het centrum heeft een maximum capaciteit van 3000 vaccinaties per dag. ELZ Noorderkempen voorziet ook nog bijkomend een drietal prikdagen die uitsluitend voorbehouden worden voor personen die in de zorg en in zorgstellingen werkzaam zijn.

Vaccinatiecentrum Brasschaat opnieuw open vanaf 12 september2

Na de vorige campagne werd het vaccinatiecentrum in Brasschaat ontmanteld. ”We kunnen op minder dan één week terug operationeel zijn,” zegt Cindy De Roeve, coördinator van ELZ Noorderkempen. “Het draaiboek ligt klaar.” Ook de personeelsbezetting werd al onder de loupe genomen. “De bestaffing van de medische ankerpunten zoals apothekers en artsen is al ingevuld. Vanuit de vrijwilligersgroep krijgen we voldoende signalen dat ze klaar staan om opnieuw aan de slag te gaan. Dus dat zal geen probleem vormen,” zegt De Roeve. Zij roept iedereen op om, wanneer hij/zij een uitnodiging krijgt, meteen een prikdatum te reserveren. “Na oktober is het immers gedaan en gaat het centrum terug in waakfase. De overheid voorziet momenteel geen budget om het centrum langer open te houden. Het heeft ook geen zin om de vaccinatie uit te stellen en om eventueel te wachten op nieuwere soorten vaccins aangezien die nog niet goedgekeurd zijn.”

https://www.noordernieuws.be/wp-content/uploads/2022/08/Vaccinatiecentrum-Brasschaat-opnieuw-open-vanaf-12-september3.jpg

Meer info binnenkort ook op www.vaccinatienoord.be

Foto’s: © Marc Gorremans

MLH

Facebook251
Twitter
Follow Me
Tweet