Laatste nieuws:
Vaccinatiecentrum Brasschaat opent opnieuw begin juni

Vaccinatiecentrum Brasschaat opent opnieuw begin juni

Alle 80 plussers uit de gemeenten Wuustwezel, Kapellen, Kalmthout, Brasschaat en Essen hebben een uitnodiging ontvangen voor een extra Covid-vaccinatie. Voor hen opent het Vaccinactiecentrum van de Eerstelijnszone Noorderkempen aan het vliegveld in Brasschaat opnieuw de deuren begin juni. Ook op diverse vaccinatiepunten in apotheken in de regio kan een boosterprik gehaald worden.

De tweede boosterprik kan worden toegediend zodra er minstens 4 maanden verstreken zijn sinds de laatste COVID-19-vaccinatie. Bij de meeste 80 plussers dateert de vorige booster al van oktober of november vorig jaar. Het is intussen gekend dat de immuniteit tegen COVID-19, die wordt opgebouwd door vaccinatie, langzaam afneemt doorheen de maanden. Een boostervaccinatie houdt de immuniteit op peil, zodat het risico op ernstige ziekte, ziekenhuisopname en eventueel overlijden door COVID-19 zo klein mogelijk blijft.

Iedereen vanaf 80 jaar heeft normaal per post en ook digitaal via zijn e-box/burgerprofiel en e-mailadres een bericht ontvangen met het boosterprik-aanbod en de mogelijkheid om een afspraak te maken. In het Vaccinatiecentrum in Brasschaat kan dat op woensdag 1 juni, donderdag 2 juni, dinsdag 7 juni, woensdag 8 juni, donderdag 9 juni en vrijdag 10 juni 2022 telkens tussen 9 en 16.30 uur. Wil je ingaan op het aanbod, dan moet je zelf een tijdstip reserveren. De instructies daarvoor kan je vinden op de uitnodigingsbrief of -mail. Ook de vaccinatiepunten bij de apotheken blijven beschikbaar. De lijst met plaatsen en momenten, die regelmatig wordt aangevuld, kan je nakijken op www.vaccinatienoord.be/vaccinatie-in-wijk. Je kan enkel terecht in het Vaccinatiecentrum of het vaccinatiepunt nadat je een afspraak hebt gemaakt. Wens je niet in te gaan op de uitnodiging, dan hoef je niets te doen. Voor inwoners van woonzorgcentra wordt de boosterprik aangeboden in het WZC. Zij hoeven geen afspraak te maken in het Vaccinatiecentrum.

Ben je 80 plus en heb je geen uitnodiging ontvangen en wens je toch gevaccineerd te worden, kan je op weekdagen tussen 9 en 12 uur telefonisch contact opnemen met ELZ Noorderkempen via het nummer 0478 71 35 32.

MLH

Foto: © Marc Gorremans

Facebook202
Twitter
Follow Me
Tweet