Laatste nieuws:
Vaccinatie tegen griep

Vaccinatie tegen griep

Als je ouder bent dan 65, zwanger bent of gezondheidsproblemen hebt zoals diabetes of een aandoening van longen, hart, lever of nieren, is het risico op complicaties bij griep groter.

Ook voor gezonde mensen vanaf 50 jaar kan vaccinatie zinvol zijn. Bespreek dat met je huisarts. Omwille van de COVID-19 epidemie is het dit jaar extra belangrijk dat de risicogroepen zich laten vaccineren tegen de griep. Zo vermijden we dat de ziekenhuisbezetting te hoog zou worden bij een eventuele nieuwe coronagolf. Daarom gebeuren de griepvaccinaties dit jaar in twee fases:
-Van 15 september tot 15 november: personen uit risicogroepen, mensen die met hen samenwonen, zorgpersoneel en 65-plussers
-Vanaf 15 november: mensen die niet tot de risicogroepen behoren

Het is aanbevolen om tussen half oktober en half december een griepprik toe te dienen. Het vaccin beschermt pas na twee weken, maar is goed voor een hele winterperiode. Zo heb je de beste kans om deze winter geen griep te krijgen. Krijg je ze toch, dan ben je minder ziek en heb je minder complicaties.

Voor risicogroepen is het griepvaccin voor bijna de helft terugbetaald. Als je in een woonzorgcentrum verblijft, is het zelfs gratis. Wil je weten of je tot een risicogroep behoort of hoeveel een vaccin kost? Vraag het aan de apotheker of aan je huisarts.

www.laatjevaccineren.be

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook52
Facebook
Twitter