Laatste nieuws:
uitzonderlijke avondopening in Arboretum Kalmthout
Een wandeling onder de bomen of een dutje op één van de vele tuinbanken in het domein, in Arboretum Kalmthout komen bezoekers tot rust. © Arboretum Kalmthout

Uitzonderlijke avondopening in Arboretum Kalmthout

Bezoekers welkom na hittedag, gratis wandelingen met gids

Aangename verkoeling

De weersvoorspellingen voor deze week winden er geen doekjes op: het wordt heet. Té heet voor velen onder ons. De tuin van Arboretum Kalmthout biedt op zo’n dagen aangename verkoeling met de vele schaduwrijke plekjes die je er vindt. Morgen, 23 juli, blijft de arboretumtuin éxtra lang open voor bezoekers. Je kunt er dan nog tot 22 uur tot adem komen en genieten van een avondwandeling, mét of zonder gids.

We kunnen er niet omheen, deze week sneuvelen alweer de hitterecords. Voor wie moet werken, of voor wie een uitstapje naar zee geen optie is, zet Arboretum Kalmthout op dinsdag 23 juli de deuren extra lang open met een uitzonderlijke avondopening. In de 12,5 ha grote parktuin vind je vele eeuwenoude bomen en schaduwrijke plekjes met banken van waarop je kunt bekomen van de warmte van de dag.

Extra genieten

Wie niet houdt van een tropische zomer, zal ’s avonds extra kunnen genieten van zoet geurende zomerbloeiers in de borders van de tuin. De kleurentuinen staan nu op hun mooist. Je vindt er Kaapse lelies (Blauwe tuin), daglelies (Gele tuin), pluimhortensia’s (Witte tuin), dahlia’s (Rode tuin) en exotische zomerbloeiers in de vlindertuin … Het zijn kleurrijke en voedselrijke plekken voor vele vlinders en andere insecten. Ook de bijen vinden vlotjes hun weg vanuit de bijenkasten op en rond het domein. Uit de nectar van de bloemen maken zij de honing die te koop is in de cadeau- en boekenshop.

Uitzonderlijke avondopening in Arboretum Kalmthout
Een gids vertelt interessante weetjes over het leven van de meest bijzondere bomen en planten in de 12,5 ha grote arboretumtuin. © Arboretum Kalmthout
Gratis avondwandelingen met gids

Om 20 uur staan enkele gidsen klaar die bezoekers graag meenemen op een avondwandeling door de arboretumtuin. Extra aandacht gaat naar geurende planten en bloemen. ’s Avonds kun je immers geuren beter waarnemen dan overdag. Samen met een gids ontdekken bezoekers de hoogtepunten van het seizoen tijdens een anderhalf durende rondleiding. Inschrijven voor de wandelingen is niet nodig.

Zomerspeurtocht voor kinderen

Ook voor ouders met kinderen draait de zomervakantie op volle toeren. Morgen krijgen kinderen het perfecte excuus om eens lekker lang op te blijven en met het hele gezin tot in de vroege avonduurtjes een uitstap te maken. Ze kunnen dan meespelen met ‘Het betoverend avontuur’, een zomerspeurtocht met spelletjes en opdrachten in de arboretumtuin. Een geheime boodschap ontcijferen in een toverspiegel, ananassen en eekhoorns omver kegelen, kaboutertjes tellen in het bonsaibos of op zoek gaan naar de zeven geitjes. Het hoort er allemaal bij!

De speurtocht is gebaseerd op de gelijknamige Team Lou strip door jong tekentalent Sylvia Tops. Je vindt hem in de cadeau- en boekenshop van het arboretum, samen met een gelimiteerde Kalmthoutse editie. Op de cover prijkt de gerenoveerde gevel van het Vangeertenhof in Arboretum Kalmthout.

Uitzonderlijke avondopening in Arboretum Kalmthout
Bij hoge temperaturen genieten zonnekloppers als Helenium, of ‘zonnekruid’ volop van de zomer. © Arboretum Kalmthout
Nagenieten op het patioterras

Hou het hoofd koel, blijf in de schaduw, drink voldoende… Het bloemenrijke patioterras van Arboretum Kalmthout blijft morgen doorlopend tot 22:00 open. Je kunt er terecht voor een fris streekbiertje, een kruidige limonade of een fris glas water. Het terras is vrij toegankelijk en de perfecte plek om bij te praten met vrienden en familie.

Bron en foto’s: Arboretum Kalmthout

Facebook64
Twitter
Follow Me
Tweet