Laatste nieuws:
Uitstel voor bouw zaal Marktplein

Uitstel voor bouw zaal Marktplein

De bouw van de nieuwe polyvalente zaal op het Marktplein zou normaal eind maart 2018 starten, maar dat startschot is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Eerder was een bouwvergunning voor het project afgeleverd, maar één persoon diende een beroep in bij de bestendigde deputatie. Het is nu aan de provincie Antwerpen om dat beroep tegen de bouwvergunning binnen maximaal 105 dagen te behandelen.

Op het Marktplein start op 26 maart al wel een archeologisch vooronderzoek, in opdracht van de Vlaamse administratie. Zo’n archeologisch onderzoek is wettelijk verplicht bij grote werken (in casu de plannen voor de nieuwe zaal) en staat los van de bouwvergunning voor de eigenlijke werken.

Door het afbakenen van de werfzone is de Eikendreef voortaan langs beide zijden een doodlopende straat. Den Biz en jeugdhuis Zwarte Paula blijven wel bereikbaar voor gebruikers en bezoekers.

Bron en foto: gemeente Kapellen

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us

Eén reactie

  1. Charmebrief Ilse

    Ik vind het erg dat 1 persoon een bouw 3maanden kan tegen houden. Terwijl het allemaal is om de buurt op te waarderen. Het is een prachtig initiatief van kapellen en hoop alsnog dat de bouwwerken snel aanvangen.