Laatste nieuws:
Tweede coronaprik gemist Inhaalvaccinatie mogelijk

Tweede coronaprik gemist? Inhaalvaccinatie mogelijk

Zo’n 3 miljoen mensen krijgen deze zomer de tweede prik tegen COVID-19. Voor velen zal het puzzelen zijn om de vakantie- en reisplannen of andere plannen af te stemmen en aan te passen aan dat tweede vaccinatiemoment.

Inhaalvaccinatie

Heb je er alles aan gedaan om je tweede afspraak voor vaccinatie na te komen, maar geraak je er écht niet? Dan kan je binnenkort een inhaalvaccinatie krijgen, nadat iedereen van de volwassen bevolking is uitgenodigd geweest. Want een tweede dosis krijgen op een later moment is veiliger dan helemaal geen tweede dosis.

Ten vroegste eind augustus

Het inhaalmoment zal ten vroegste vanaf eind augustus kunnen plaatsvinden. Ook in september zullen er allicht nog inhaalvaccinaties plaatsvinden. Wellicht zal je je moeten inschrijven voor de inhaalvaccinatie voor een tweede dosis.

Wat als ik ook mijn eerste dosis niet gekregen heb of geweigerd heb?

Wie zijn vaccinatie-uitnodiging aan zich voorbij liet gaan zonder aan te geven het vaccin te weigeren, zal automatisch opnieuw worden uitgenodigd. Mensen die actief geweigerd hebben, zullen eerst moeten aangeven dat ze opnieuw uitgenodigd willen worden. Meer info op www.laatjevaccineren.be

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay