Laatste nieuws:
Tuinchef Arboretum Kalmthout schrijft boek

Tuinchef Arboretum Kalmthout schrijft boek

Eddy Avanture presenteert ‘Van madeliefje tot Sequoiadendron – 40 jaar tuinchef in Arboretum Kalmthout’

Eddy Avanture is veertig jaar tuinchef geweest in Arboretum Kalmthout, in 2019 gaat hij met pensioen. In het boek ‘Van madeliefje tot Sequoiadendron’ neemt hij de lezer mee op vier seizoenswandelingen en vertelt hij honderduit over zijn verbondenheid met de planten, de geschiedenis van het arboretum en de vele soulmates die hij er heeft leren kennen. Het boek is vanaf 15 december te koop in de cadeau- en boekenshop van het arboretum.

Eddy Avanture leerde de kunst van het tuinieren van Jelena Kovačič-De Belder, moeder van Arboretum Kalmthout. Zij bracht hem de ‘filosofie’ van het arboretum bij, een plaats waar iedere dag schoonheid wordt gecreëerd in een natuurlijke harmonie. Waar de planten in hun waarde blijven en tegelijk deel uitmaken van een prachtig groter geheel, zoals de tuiniers dat dagelijks onderhouden en mee vormgeven. Niemand die meer doordrongen is van dat besef dan Eddy Avanture, plantsman in hart en ziel.

Tuinchef Arboretum Kalmthout schrijft boek2

Dit boek is niet alleen een eerbetoon aan Eddy Avanture maar ook aan de oprichters van Arboretum Kalmthout, de broers Georges en Robert De Belder en diens echtgenote Jelena en aan alle collega’s, gidsen, vrijwilligers, studenten en directeuren die tussen 1979 en 2018 zijn pad hebben gekruist in de tuin. Samen hebben ze het arboretum gemaakt tot wat het vandaag is: een unieke, wondermooie plantentuin die de bezoekers niet alleen in vervoering brengt maar ook inspireert om zelf aan de slag te gaan, in de geest van Eddy, Jelena en Robert.

Vanaf 15 december te koop

Het boek ‘Van madeliefje tot Sequoiadendron. 40 jaar tuinchef in Arboretum Kalmthout’ is rijk geïllustreerd met foto’s uit het archief van Eddy Avanture en Arboretum Kalmthout. Vanaf 15 december 2018 exclusief te verkrijgen in de cadeau- en boekenshop van Arboretum Kalmthout, of online te koop via de website van Arboretum Kalmthout.

www.arboretumkalmthout.be

titel: Van madeliefje tot Sequoiadendron
ondertitel: 40 jaar tuinchef in Arboretum Kalmthout
auteur: Eddy Avanture
ISBN: 9789066251953
publicatiedatum: 15/12/2018
pagina’s: 128
redactie: Eddy Avanture, Eva D’haenens, Karel Michiels, Abraham Rammeloo
eindredactie: Zorgbedrijf Antwerpen
druk: eerste druk december 2018
oplage: 2.000
uitvoering: zachte kaft met binnenomslag
afmetingen: h 220 x b 187 x d 10,5
prijs: € 19,95

‘Van madeliefje tot Sequoiadendron’ kwam tot stand in samenwerking met Mijn Boek van Zorgbedrijf Antwerpen. Een dienst die iedereen de kans geeft om zijn of haar levensverhaal te laten optekenen in een persoonlijk en uniek boek.
www.zorgbedrijf.antwerpen.be/mijnboek

Bron en foto: ©Arboretum Kalmthout

Facebook11
Facebook
Twitter
Visit Us