Laatste nieuws:
Super Brut Diesel Meeting Nieuwmoer - Trucks kijken voor het goede doel

Trucks kijken voor het goede doel

Truckdouche Nieuwmoer organiseert voor de vierde maal de Super Brut Diesel Meeting, op zaterdag 1 en zondag 2 september 2018. De Super Brut Diesel Meeting is een truckfestival voor liefhebbers van al wat met trucks, accessoires, speciaal transport en toebehoren te maken heeft. Meer dan 300 trucks zijn te bezichtigen waarvan de 10 mooiste verkozen zullen worden.

Opbrengst voor een goed doel

De Super Brut Diesel Meeting steunt dit jaar het onderzoek naar en de behandeling van de Ziekte van Duchenne. De Super Brut organisatie werd hiermee fors geconfronteerd, omdat de ziekte eerder dit jaar werd vastgesteld bij het 2-jarig zoontje van Giel Herrijgers en Britt Lambregts. Giel zit in de organisatie van de Super Brut Diesel Meeting.

Ziekte van Duchenne

De ziekte van Duchenne is een erfelijke aandoening van de spieren. Men benoemt het ook als spier- of musculaire dystrofie. De ziekte manifesteert zich meestal rond de leeftijd van 3 tot 5 jaar, en wordt gekenmerkt door een steeds toenemende spierzwakte, welke eerst optreedt in de spieren van de schouders en het bekken, en later in zowat alle spieren van het lichaam. Als gevolg van de spierzwakte ontstaat stijfheid van de gewrichten, en verzwakken uiteindelijk ook de spieren van de ademhaling en het hart. Er bestaat momenteel nog geen genezende behandeling. Men kan alleen proberen om de ziekte te vertragen en de gevolgen ervan te milderen. De ziekte komt alleen voor bij jongens, al kunnen meisjes wel draagster zijn. Soms hebben draagsters lichte kenmerken van deze aandoening. De ziekte van Duchenne komt voor bij ongeveer 1 op 3000 geboren jongens.

Super Brut Diesel Meeting

De Super Brut organisatie wil graag een steentje bijdragen om te helpen deze ziekte te overwinnen.

Locatie: Magermanse Heide 11, Kalmthout
GPS coördinaten: lat/lon: 51°18′ 52” / 4°19′ 11”

Meer info op de website van Super Brut

LW

Facebook15
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us