Laatste nieuws:
'Trottinettepret' stoft de steps af voor tocht doorheen de Noorderkempen

‘Trottinettepret’ stoft de steps af voor tocht doorheen de Noorderkempen

Voor de 35ste keer organiseert de vzw ‘Trottinettepret’ uit Kapellen op zondag 5 juni 2022 een toeristische tocht met de kickbike, zeg maar een uit-de-kluiten-gewassen step.

Wat ooit begon als een ludieke activiteit tijdens Stationsstraat Kermis in Kapellen, half de jaren 80, groeide uit tot een sportieve happening van liefhebbers van de trottinet. In het pré-Corona-tijdperk namen jaarlijks meer dan 100 sportievelingen, tussen de 12 en 65 jaar, deel aan de tocht. De pandemie strooide de voorbije twee jaar ook voor deze activiteit roet in het eten maar nu wordt de draad opgepakt met enkele nieuwigheden.
'Trottinettepret' stoft de steps af voor tocht doorheen de Noorderkempen
Waar in het verleden de deelnemers eerst een trip met een autobus naar het startpunt maakten om van daaruit een tocht in rechte lijn naar Kapellen te maken, liggen start en aankomst nu in Kapellen op het terrein van de Mastenhoeve aan de Kapelsestraat tegenover het containerpark. Daar verzamelen de deelnemers om 7 uur, om een uurtje later een tocht van 80 km aan te vatten langsheen Kalmthout, Nieuwmoer, Loenhout, Brecht, St.-Job-in-’t Goor, ’s Gravenwezel, Schoten en Brasschaat.
'Trottinettepret' stoft de steps af voor tocht doorheen de Noorderkempen
De aankomst in Kapellen aan zaal Mastenhoeve, Kapelsestraat 254, is voorzien omstreeks 18 uur. De tocht is geen snelheidswedstrijd. Er wordt in groep gereden en het tempo wordt aangepast aan de traagste trapper. Op diverse plaatsen langs het parcours houdt de groep halte voor een hapje en tapje. De organisatie voorziet immers dranken, snacks, middagmaal en avondeten. Ook een EHBO-team en volgwagens zijn voorzien. Na afloop van de trip, is er een happening in de Mastenhoeve. Daar overhandigt het gemeentebestuur van Kapellen ook een kleine attentie aan iedereen die de tocht uitrijdt.

Inschrijven kan uitsluitend via www.trottinettepret.be. Wie deelneemt met een eigen trottinet betaalt € 40.00. Met een kickbike in bruikleen van de organisatie betaal je
€ 45.00.

MLH

Foto: © MLH

Facebook33
Twitter
Follow Me
Tweet