Laatste nieuws:
Tripfixer een chatbot voor je persoonlijk zomeraanbod

Tripfixer: een chatbot voor je persoonlijk zomeraanbod

Provincie Antwerpen schakelt nieuw technologisch snufje in om vakantie dichtbij huis te promoten

De voorbije dagen fronsten heel wat voorbijgangers hun wenkbrauwen bij het lezen van de promotie voor de Tripfixer van het Antwerpse provinciebestuur. Achter het ‘Zomeraanbot’, schuilt echter een échte ‘bot’. “Met de Tripfixer gebruiken we als eerste openbaar bestuur een automatische chatpartner”, verduidelijkt gedeputeerde Inga Verhaert.“Op onze provinciale facebook en website stelt de chatbot je vragen over je interesses en wensen en dat met een vleugje chathumor. Door een samenwerking met Uit in Vlaanderen kiest de Tripfixer razendsnel jouw persoonlijke tips uit een aanbod van meer dan 14.000 activiteiten in onze provincie.”

Weet je deze zomer niet wat te doen? Verveel je je? Spreek dan de Tripfixer aan via Facebook Messenger: www.facebook.com/Tripfixer of www.provincieantwerpen.be. Die virtuele chatvriend weet exact wat er in de provincie Antwerpen te beleven valt. Op basis van jouw voorkeuren selecteert hij enkele activiteiten uit het zomeraanbod. Hij houdt zelfs rekening met het weer. Een frisse neus halen, een toffe activiteit met de kids of een tentoonstelling meepikken. Dankzij de Tripfixer krijgt verveling geen kans!

Eerste openbaar bestuur dat experimenteert met chatbot
“Ieder jaar laten we onze inwoners en bezoekers op een leuke manier kennismaken met het zomeraanbod”, legt Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Communicatie, uit. “Zo haalden we al de Chinese Dandan naar onze provincie en dit jaar stunten we opnieuw met een chatbot, een robot waarmee je kan chatten. We zijn het eerste openbare bestuur dat deze technologie uitprobeert. Steeds meer bedrijven zetten chatbots in om klanten te helpen met vragen. Maar ook als overheid kunnen we, met nieuwe technologieën, dienstverlening op maat bieden. 24u/24u en 7d/7.”

Gedeputeerde Inga Verhaert met de Tripfixer
Gedeputeerde Inga Verhaert met de Tripfixer

Samenwerking met Uit in Vlaanderen
Uit in Vlaanderen is op online vlak veruit de meest gebruikte overheidswebsite voor het vinden van leuke uitstapjes. Per jaar biedt ze praktische informatie van meer dan 180.000 activiteiten zowel van overheden als van particulieren. Gedeputeerde Inga Verhaert is dan ook blij dat zij meewerken aan de Tripfixer: “Onze provinciale website is achter de schermen al jaren gekoppeld aan ‘Uit in Vlaanderen’ waardoor ons aanbod automatisch ook op hun website staat. Voor de Tripfixer gebruiken wij nu hun databestand. Dit betekent dat de chatbot niet enkel suggesties geeft van provinciale activiteiten, maar van alle activiteiten in onze regio. We lanceerden ook een oproep aan onze lokale besturen om hun aanbod in Uit in Vlaanderen aan te bieden. Op dit moment staan er meer dan 14.000 activiteiten in voor de provincie Antwerpen. Vervelen dichtbij huis, is deze zomer dus geen optie!’

Toon Beullens van UIT in Vlaanderen is het een ambitie om de juiste vrijetijdsinformatie bij de juiste persoon te krijgen. “Chatbots bieden in dat opzicht nieuwe mogelijkheden. Daarom zijn we opgetogen dat de provincie Antwerpen hierin een voortrekkersrol op zich neemt en aan de slag gaat met de data uit de UiTdatabank. We zijn dan ook heel benieuwd naar de resultaten: een chatbot is snel en kan heel veel data verwerken.”

Win een leuke prijs met de Tripfixer
Van 24 tot 28 juli biedt de Tripfixer je niet alleen leuke uittips aan, maar maak je ook kans op enkele mooie prijzen die verstopt zitten in de chatbot: een hotelovernachting vooraf gegaan door een optreden in het Openluchttheater van Pieter Embrechts, Goat en Brutus of ‘Coely en Romeo of een meet & greet met Herman Brusselmans of Lize Split bij ‘Schrijvers op stal’ of een ticket voor Lekker Klassiek.

Bron en foto’s: Provincie Antwerpen

JH

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us