Laatste nieuws:
Trajectcontrole tussen Wuustwezel en Brecht

Trajectcontrole tussen Wuustwezel en Brecht

De gemeentebesturen van Brecht en Wuustwezel willen de verkeersveiligheid van de Kloosterstraat in Brecht en de Sint-Lenaartseweg in Wuustwezel verhogen. Daarom wordt er trajectcontrole ingevoerd die, bij de start van het nieuwe schooljaar, op vrijdag 1 september in werking treedt.

De trajectcontrole in de Kloosterstraat te Brecht is een samenwerking tussen de gemeentebesturen van Brecht en Wuustwezel en de politiezones Grens en Voorkempen. De trajectcontrole staat er al geruime tijd en werd uitgebreid getest. Nu alle betrokken partijen het wettelijk voorgeschreven protocol hebben ondertekend, kunnen overtreders geverbaliseerd worden. Concreet gebeurt dit vanaf vrijdag 1 september 2017.

Hoe gaat deze trajectcontrole in zijn werk? De snelheid wordt in beide richtingen gemeten tussen 2 detectiepunten: één op het grondgebied van Brecht ter hoogte van de Kloosterstraat nummer (dichtbij het rond punt aan de Hoogstraatsebaan). Het andere detectiepunt staat in Wuustwezel op de Sint-Lenaartseweg ter hoogte van de Sneppelweg. De toegelaten snelheid op dit traject van 5.300 meter bedraagt 70km/u.

Bron en foto: PZ Grens

JV

Facebook5
Facebook
Twitter
Visit Us