Laatste nieuws:
Trajectcontrole Sint-Lenaartseweg

Trajectcontrole Sint-Lenaartseweg

De gemeentebesturen van Brecht en Wuustwezel willen de verkeersveiligheid van deze gewestweg tussen Loenhout en Sint-Lenaarts verhogen. Daarom werd vorig jaar beslist om hier trajectcontrole in te voeren. Deze zal weldra van start gaan.

De snelheid op de Sint-Lenaartseweg ligt te hoog. De politie controleert regelmatig en er wordt veel geflitst. Omdat er een fietspad ontbreekt, is de Sint-Lenaartseweg ook gevaarlijk voor fietsers. Daarom gaven Brecht en Wuustwezel Igean de opdracht om een studie te maken over de heraanleg van de weg en de aanleg van fietspaden. In afwachting van de resultaten van deze studie en de effectieve heraanleg van deze gewestweg zal er op de Sint-Lenaartseweg trajectcontrole met nummerplaatherkenning worden ingevoerd vanaf de Kloosterstraat in Brecht tot aan de dorpskern in Loenhout.

De camera’s werden reeds geplaatst en de eerste testen werden uitgevoerd. Door de gemeente worden weldra ook de borden met de waarschuwing “camerabewaking” langs de Sint-Lenaartseweg geplaatst.

Meer info
Dienst openbare werken – 03 690 46 21 – openbarewerken@wuustwezel.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

JV

Facebook82
Facebook
Twitter
Visit Us