Laatste nieuws:
Trajectcontrole Sint-Lenaartseweg in werking

Trajectcontrole Sint-Lenaartseweg in werking

De gemeentebesturen van Brecht en Wuustwezel willen de verkeersveiligheid van de Sint-Lenaartseweg (Kloosterstraat in Brecht) tussen Loenhout en Sint-Lenaarts verhogen. Daarom wordt er trajectcontrole ingevoerd die, bij de start van het nieuwe schooljaar, op vrijdag 1 september in werking treedt.

De trajectcontrole in de Sint-Lenaartseweg is een samenwerking tussen de gemeentebesturen van Brecht en Wuustwezel en de politiezones Grens en Voorkempen. De trajectcontrole staat er al geruime tijd en werd uitgebreid getest. Nu alle betrokken partijen het wettelijk voorgeschreven protocol hebben ondertekend, kunnen overtreders geverbaliseerd worden. Concreet gebeurt dit vanaf vrijdag 1 september 2017.

Hoe gaat deze trajectcontrole in zijn werk?
De snelheid wordt in beide richtingen gemeten tussen 2 detectiepunten: één op het grondgebied van Brecht ter hoogte van de Kloosterstraat nummer 6 (dichtbij het rond punt aan de Hoogstraatsebaan). Het andere detectiepunt staat in Wuustwezel op de Sint-Lenaartseweg ter hoogte van de Sneppelweg. De toegelaten snelheid op dit traject van 5.300 meter bedraagt 70km/u.

Meer info
Lokale Politie Grens – 03 620 29 29 – info@pzgrens.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook15
Facebook
Twitter
Visit Us