Tractorsluizen tegen sluipverkeer

Tractorsluizen tegen sluipverkeer

Vanaf half juni komen er tractorsluizen aan de Eikendreef en de Witgoorse Baan. Beide straten zijn populair als sluiproute, terwijl hier ook veel gefietst wordt. Met de ingreep wil het lokaal bestuur de verkeersveiligheid verhogen.

De Eikendreef en de Witgoorse Baan wordt door veel autobestuurders gebruikt als een snelle route tussen Wuustwezel en Kalmthout. Verkeerstellingen wijzen uit dat er veel verkeer is en dat de snelheid er te hoog ligt. Bovendien worden deze straten vel gebruikt door fietsers en voetgangers. In de Eikendreef zijn dat vooral sporters en de Witgoorse Baan wordt dagelijks gebruikt door scholieren op weg van of naar hun school. De lokale besturen van Kalmthout en Wuustwezel vinden het heel belangrijk dat zij dit traject op een veilige manier kunnen afleggen. Daarom is het de bedoeling om hier vanaf half juni tractorsluizen te plaatsen. Dat zijn betonnen blokken van 25cm breed, 25cm hoog en 1m lang, waar een personenwagen niet over kan. Zo kunnen de landbouwers, die actief zijn in de omgeving, er nog wel passeren. Fietsers en voetgangers kunnen er vanzelfsprekend ook langs. Automobilisten moeten voortaan omrijden.

Proefopstelling van een half jaar

Rond het Goed Van Koch in Gooreind komen twee tractorsluizen. Momenteel staan er wegneembare palen in de Eikendreef op het kruispunt met de Rode Dreef en juist voorbij de inrit naar de parking van de sporthal. Deze wegneembare palen worden vervangen door een tractorsluis. In de Witgoorse Baan komt de tractorsluis juist voorbij het kruispunt met de Winkelhaakdreef in de richting van Kalmthout. Op deze drie locaties komt er eerst een proefopstelling voor een periode van zes maanden. Er wordt voldoende signalisatie geplaatst om weggebruikers attent te maken op de hindernis. Na de proefperiode evalueren we de situatie en bekijken we of deze blijvend wordt.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook58
Facebook
Twitter