Tour de chant Lissa Meyvis voor 50 jaar Muziekacademie Muzarto

Tour de chant Lissa Meyvis voor 50 jaar Muziekacademie Muzarto

Muziekacademie Muzarto viert haar vijftigste verjaardag op zondag 11 december met een tour de chant van een van haar bekendste ex-leerlingen.

Figaro

Lissa Meyvis begint de zingen in de kleuterschool en noemt haar lievelingskatje alvast Figaro. Na twaalf jaar bij Muzarto kiest Lissa op haar achttiende toch maar voor een master TEW.

Toots Thielemans

Maar muzikantenbloed kruipt waar het niet gaan kan. Toots Thielemans hoorde Lissa zingen en zei ‘dat meisje heeft een goede timing’. Meteen na het behalen van haar master TEW begon Lissa aan vijf jaar klassieke zang aan het conservatorium van Antwerpen. Al na haar eerste jaar richt ze samen met drie collega’s-studenten het ensemble Ode an die Freunde op, waarmee ze ondertussen meer dan honderd concerten speelde en in 2019 het Gouden Label Muziektheater kreeg. Juni 2016 studeerde Lissa magna cum laude af aan het conservatorium van Antwerpen en zong diverse operarollen in Vlaanderen, Nederland, Griekenland, Duitsland.

Tour de chant Lissa Meyvis voor 50 jaar Muziekacademie Muzarto2

Toon Hermans

Juni 2015 startte Lissa de zeven jaar durende toernee ‘In de schaduw van Toon Hermans’. Er werden 110 voorstellingen gespeeld in Vlaanderen en Nederland. “Wat me zo aanspreekt in de liedjes van Toon Hermans is de ogenschijnlijke eenvoud maar waaronder zoveel diepgang schuilgaat, een gevoelswereld waaraan ik zo graag mijn eigen emotionele inbreng geef’, zegt Lissa. December 2016 schitterde Lissa naast Freek de Jonge en Paul van Vliet in de finale van de grote Nederlandse hommage bij de honderdste geboortedag van Toon in zijn tempel Koninklijk Theater Carré Amsterdam. “Wie was het meisje in het rode jurkje dat zo mooi zong?” vroeg de op het concert aanwezige prinses Beatrix.

Hulde aan leraren Muzarto

Opera blijft de grote liefde van Lissa, maar dan wel een liefde met polyamoureuze trekjes, want ‘ik hou van vele muziekjes en ritmes’. In het auditorium van Muzarto zingt ze Frans chansons, american songbook en Nederlands cabaret. Maar Lissa brengt vooral hulde aan de leraren van Muzarto, waar het voor haar allemaal begon. Daarover zegt Lissa: “Mijn passie voor muziek werd onder meer door lerares Dominique Maes voortdurend aangewakkerd, ze gaf structuur aan mijn studie en ze daagde me vooral uit me totaal te geven op het podium.”

Wanneer: zondag 11 december 14:00
Waar: Auditorium Muzarto Kerkplein 3 Essen

Tickets kunt u hier bestellen.

HVH

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken