Laatste nieuws:
Tomeco zet in op duurzaamheid

Tomeco zet in op duurzaamheid

Eco Technics heeft 1200 zonnepanelen geïnstalleerd bij Tomeco, naast de Veiling in Hoogstraten. Tomeco is een unieke samenwerking tussen verschillende tomatentelers met elk hun eigen familiebedrijf. Ze maken deel uit van Coöperatie Hoogstraten cv, van oudsher gekend als ‘De Veiling’.

Ingezet op duurzaamheid

“Via Tomeco zorgen wij voor Specialty tomaten, zoals San Marzano, Coeur de Boeuf en pruimtomaten”, vertelt Tom Huijskens, aankoop- en energieverantwoordelijke bij Tomeco. “Onze Feel Good tomaten worden geteeld over 79 hectare serres verspreid over verschillende locaties in de Kempen, maar ook in Deinze.”

Tomeco zet in op duurzaamheid.2jpg

Op de site in Hoogstraten heeft Tomeco Services geïnvesteerd in haar inpakbedrijf, waar er op wens van de klant wordt verpakt en gesorteerd. Het is hier dat Tomeco samen met Eco Technics uit Brecht verder inzet op duurzaamheid. Tomeco wil de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen sterk verminderen en deze zonnepanelen waren de volgende logische stap naar CO2-neutraal werken.

Tomeco zet in op duurzaamheid.3jpg

“De installatie, goed voor een totaal vermogen van 408.000 Wattpiek, zorgt voor een opbrengst van 379.790 kWh op jaarbasis,” aldus Wim Eelen, zaakvoerder van Eco Technics. “Hiermee zou je 100 gezinnen van elektriciteit kunnen voorzien.”

Foto’s: Eco Technics

TV

Facebook43
Facebook
Twitter