Laatste nieuws:
Tomatenfestival
Het tomatenfestival 2020 in een buitenopstelling, waarbij bezoekers honderden tomatenrassen op lange tafels konden bewonderen. Ook komende editie vormt de arboretumtuin het decor voor het culinaire gedeelte met lokaal kooktalent. Copyright: Arboretum Kalmthout

Tomatenfestival

Het tomatenfestival van Arboretum Kalmthout zwaait traditioneel de zomer uit met een kleurrijke tentoonstelling over deze smakelijke vrucht. Zo’n 200 opmerkelijke en zeldzame tomatenrassen passeren de revue in een overzichtstentoonstelling in het historische Vangeertenhof. Moestuinliefhebbers kunnen er grasduinen en shoppen tussen ruim 300 tomatenrassen in de gespecialiseerde zadendatabank die door de vrijwilligers van Arboretum Kalmthout beheerd wordt.

Culinair tintje

Deze editie van het Tomatenfestival krijgt een uitgesproken culinair tintje. Traiteurs en lokale producenten laten je aan hun eetkraam in de arboretumtuin proeven van originele hapjes met tomaat als hoofdingrediënt. Wil je zelf aan de slag, dan kun je inspirerende recepten plukken uit de tentoonstelling en je ingrediënten aan het kraam met verse tomaten kopen.

Voor fijnproevers, niet te missen!

Tomatenpraline in primeur

Speciaal voor het tomatenfestival ontwierp de Kalmthoutse chocolatier Clément Ickx twee uitzonderlijke pralines in een verrassende combinatie met tomaat. Zijn creaties ‘Rito’ en ‘Muse’, met een vulling gebaseerd op de gelijknamige tomaatjes van Stoffels Tomaten, kun je tijdens het tomatenfestival proeven én mee naar huis nemen, want ze zijn er in primeur te koop.

PRAKTISCHE INFO
Tomatenfestival
3 tot en met 5 september van 10:00 – 17:00

Contact- & bezoekadres
Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
T +32 (0)3 666 67 41
E info@arboretumkalmthout.be

Toegangsprijzen
€ 7 vrijdag – € 8,5 zaterdag & zondag| jaarkaart, museumpas en kinderen <12 jaar gratis | toegang tot de tuin inbegrepen | tickets in voorverkoop vanaf augustus Plantencentrum, cadeau- & boekenshop en cafetaria
Het plantencentrum, de cadeau- & boekenshop en de cafetaria zijn vrij toegankelijk van 10:00 – 17:00, ook op zon- en feestdagen.

Maatregelen coronavirus

Om de verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) te vermijden, gelden er in Arboretum Kalmthout verschillende maatregelen. Kijk op de website voor een volledig overzicht en antwoorden op veelgestelde vragen.
Website
www.arboretumkalmthout.be

Bereikbaarheid

Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.
Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.

Bron en foto: Arboretum Kalmthout