Laatste nieuws:
Toeren langs Essense boeren

‘Toeren langs Essense Boeren’

Het mooie Essense platteland verkennen langs de meest fietsvriendelijke wegen én tegelijk veel te weten komen over de land- en tuinbouw in deze gemeente: dat kan dankzij een initiatief van de VVV Toerisme Essen vanaf zondag 18 september op het nieuwe landbouwleerpad dat als toepasselijke titel meekreeg: ‘Toeren langs Essense boeren’.

Vier fietslussen

De hele landbouwsector staat tegenwoordig zwaar onder druk en wordt geconfronteerd met grote uitdagingen op economisch, ecologisch en sociaal vlak. Omdat het agrarische Essen nog best veel land-en tuinbouwbedrijven telt, die ook vanuit toeristisch standpunt interessant zijn én om de Essense land-en tuinbouwers een hart onder de riem te steken en hen eens op een positieve manier in het nieuws te brengen, staken de mensen van VVV-Toerisme Essen de koppen bij elkaar en stippelden vier fietslussen uit. De eerste drie fietslussen zijn rond de 20 kilometer en lopen respectievelijk langs de drie grote landbouwgehuchten: Hoek, Wildert en Horendonk. De vierde fietslus is 47 km lang en omvat de volledige route.

Toeren langs Essense boeren2

Grote infoborden

Onderweg passeer je liefst 27 land- en tuinbouwbedrijven, die allemaal een grappig geïllustreerd bord tonen met daarop algemene info over het bedrijf, interessante wist-je-datjes en weet-je-datjes, een leerrijke meerkeuzevraag en een QR-code die een filmpje toont achter de schermen van het bedrijf. Alle lussen starten en eindigen aan de Tasberg VVV-Essen (Moerkantsebaan 50). Omdat de route niet bewegwijzerd is, kan je daar ook gratis de vier mooie brochures met ondermeer de plattegrond van de routes meenemen. Daar kan je je ook altijd verder infomeren voor je op pad gaat.

Dag van de Landbouw

Ter gelegenheid van de Dag van de Landbouw op zondag 18 september nodigt de VVV Toerisme Essen en de verschillende Essense landbouworganisaties iedereen, maar zeker gezinnen met jonge kinderen, uit om tussen 10:00 en 18:00 één route in te rijden. Op die zondag ben je op een zestal deelnemende landbouwbedrijven ook van harte welkom om een kijkje te nemen, te ravotten in de stroberg of allerlei lekkers te eten of te drinken. Natuurlijk kan je de landbouwleerroute(s) ook later nog affietsen, want de bedoeling is dat de infoborden nog véle jaren blijven staan!

Bron en foto’s: VVV Toerisme Essen

Facebook144
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken