Laatste nieuws:

Toen de eerste vrachtwagen gisteren in Kroatië aankwam…

Werd de oplegger van Gommeren Transport geladen.

De vrachtwagen van Dimitrans, volgeladen met goederen voor Kroatië waar een hevige aardbeving alles vernielde, ging maandag in de namiddag op weg en stond gisterochtend al aan de grens. Deze werd onder politiebegeleiding naar de plaats van bestemming gebracht.

Vrachtwagen met hulpgoederen voor Kroatië wordt geladen - IMG_9139

Maar daarmee was het werk niet klaar en ook de oplegger, die Gommeren Transport ter beschikking had gesteld, werd bij Tenniscentrum Rozenhof geladen. Alle spullen, die mensen met een goed hart en gevoel voor de getroffen medemens gedoneerd hadden, en dat waren er veel, vonden een plekje. Een heel lieve mevrouw, begaan met het lot van de getroffen mensen, maakte in één dag tijd nog 25 prachtige truitjes.

Toen de eerste vrachtwagen gisteren in Kroatië aankwam...
25 prachtige truitjes

Broeder Willy, met zijn jarenlange ervaring, wist samen met zijn gouden vrijwilligers alles zo te plaatsen, dat er nog ruimte over was. De tenniszaal die eerst behoorlijk vol stond, was in geen tijd leeg. Eind van de middag werd de oplegger verplaatst naar het klooster van de Redemptoristen, waar op het domein verder werd geladen met hulpgoederen die Broeder Willy schonk, zoals deuren en 3.500 kilo shampoo en handzeep.

De tweede vrachtwagen met hulpgoederen voor Kroatië vertrekt morgen - (c) Noordernieuws.be - HDB_2957s80

Zelfs tijdens het laden vanmorgen werden nog gul goederen gedoneerd. Morgenavond rijden Marc Gommeren en zijn vrouw naar Kroatië, 1.500 kilometer heen en 1.500 kilometer terug, om de nood te lenigen van mensen die door een natuurramp van de ene minuut op de andere alles kwijt waren. Een prachtige samenwerking van de gulle gevers, Broeder Willy en zijn vrijwilligers en de transportbedrijven. Hoe solidariteit in deze moeilijke tijd tot hartverwarmende daden kan leiden.

NN

Facebook156
Twitter
Follow Me
Tweet