Laatste nieuws:
Toegangsplein De Vroente geopend
Toegangsplein De Vroente geopend

Toegangsplein De Vroente geopend

De gemeente Kalmthout gaf de toegang naar De Vroente, de dienst toerisme en het Bijenteeltmuseum een grondige opknapbeurt. Die heeft nu een open karakter en is meer toegankelijk en uitnodigend voor bezoekers. Het nieuwe toegangsplein werd op woensdag 11 mei officieel geopend.

Er veranderde heel wat: struiken en technische kasten verdwenen, de beek is verstevigd, de oversteek naar de parking kreeg een balustrade en er is een wandelpad met boomschors. In de tuin werden bloemen geplant die veel nectar en stuifmeel bevatten voor de bijen. De recreatieve borden, de grondwatermeter, het drinkfonteintje en de gevelbelettering komen beter tot hun recht. De nieuwe picknicktafels worden al volop gebruikt door scholen, groepen bezoekers en dagtoeristen.

De werkmannen van de gemeente deden de grondwerken, de bestrating en de aanplanting zelf. De moderne zitbanken werden gemaakt door de werkmannen van de gemeentelijke schrijnwerkerij. Die banken zijn van Padoek, wat een erg duurzame houtsoort is.

De heraanleg is een samenwerking tussen de gemeente Kalmthout, De Vroente en de provincie Antwerpen. Het ontwerp is van de hand van de Kalmthoutse tuinarchitect Wouter Van Den Eynden en tuinaannemer Kris Francken.

Bron en foto: gemeente Kalmthout

LS

Facebook4
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

Burgemeester Niederer kondigt afscheid aan

Burgemeester Niederer kondigt afscheid aan

Jacques Niederer, burgemeester van Roosendaal vanaf 17 januari 2011, heeft vandaag de gemeenteraad, het college …

Gemeente en welzijnscampus Brecht op afspraak vanaf december

Gemeente en welzijnscampus Brecht op afspraak vanaf december

Wie vanaf december op de dienst burgerzaken, dienst omgeving (nieuwe naam dienst grondgebiedszaken) of in …

'1 dag niet' en BIN-café

‘1 dag niet’ en BIN-café

Wist je dat er in België elke dag 144 woninginbraken zijn? Die zijn niet alleen …