Laatste nieuws:
Toch geen fietspad langs de Huybergsebaan

Toch geen fietspad langs de Huybergsebaan

In 2018 stond het in het verkiezingsprogramma van CD&V én in het bestuursakkoord dat die partij afsloot met Vooruit, maar wie daarvoor stemde komt bedrogen uit: het fietspad langs de Huybergsebaan komt er deze legislatuur in elk geval niet.

Alsnog belofte uitvoeren

Geert Vandekeybus (N-VA/PLE) en Annemie Baeyaert (N-VA/PLE) vroegen formeel om alsnog de belofte uit te voeren om het bestaande fietspad door te trekken tot aan de Collegelaan. Bob Konings (N-VA/PLE) lichtte toe dat op die manier zowel de scholieren als de toeristen veel veiliger langs die drukke weg zouden kunnen rijden. De Sint-Jansstraat en omgeving zouden zo ook terug eenvoudiger bereikbaar worden met de fiets voor wie aan de andere kant van de Kalmthoutsesteenweg woont.

Meer dan vier jaar verlopen

Maar schepen Brigitte Quick (CD&V) gaf aan dat het niet zo eenvoudig ligt: het fietspad zou voor een stuk door natuurgebied moeten gaan en daar zijn de toelatingen niet gemakkelijk voor te krijgen. Daarnaast zou het fietspad achter een aantal bomen door moeten lopen. Op de opmerking van Konings dat men in Kalmthout wel een fietspad door natuurgebied kan realiseren en dat er bovendien meer dan vier jaar verlopen is sinds de planning werd gestart, antwoordde burgemeester Van Tichelt (CD&V) dat er door corona tijd verloren ging. Vreemd, want een fietspad plannen kan gewoon van achter een computer… Uiteindelijk stemden CD&V en Vooruit tegen hun eigen bestuursakkoord. Enkel N-VA/PLE vond een nieuw fietspad wel belangrijk genoeg om het in de komende twee jaar te realiseren. Het VB onthield zich van de stemming en van elke commentaar.

Bron: N-VA/PLE
Foto: ©Google Street View

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet