Laatste nieuws:
Tijdens de zomer geen wekelijkse ophaling meer van groene container

Tijdens de zomer geen wekelijkse ophaling meer van groene container

De voorbije jaren stelden we vast dat weinig inwoners gebruik maken van de wekelijkse GFT+-inzameling tijdens de zomer. Er werden niet alleen weinig GFT+-containers aangeboden, de aangeboden hoeveelheden groenafval waren ook bijzonder laag.

Afvalophaling is milieubelastend
Omdat de huis-aan-huisinzameling van afval erg arbeidsintensief, milieubelastend en duur is, kunnen we een wekelijkse ophaling in de zomermaanden niet langer verantwoorden. Door de ophaalfrequentie van 37 naar 26 ophalingen terug te brengen, bespaart de gemeente meer dan 25.000 euro per jaar en heel wat CO2-uitstoot

Haal de ‘T’ uit je GFT+
Om de hoeveelheid groenafval tijdens de zomermaanden te beperken kan je het tuinafval, zoals het grasmaaisel, naar het recyclagepark brengen. Je mag per jaar minstens 300 kg gratis brengen en nadien betaal je slechts 0,01 euro/kg. Dat is 8,5 keer goedkoper dan het gras aan te bieden in de groene container.

Tip: thuiscomposteren
Wie zelf groenten-, fruit- en tuinafval composteert, heeft nauwelijks nog afval om met de groene container mee te geven. Composteren is de milieuvriendelijkste manier om je afval te verwerken. Maak zelf de beste bodemverbeteraar voor de tuin. Het is helemaal niet moeilijk! Surf naar www.vlaco.be en leer alles over thuiscomposteren. Blijkt je container nadien toch nog te klein, dan kan je een tweede container bestellen via de gratis infolijn 0800 146 46.

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook4
Facebook
Twitter
Visit Us