Laatste nieuws:
Tijdelijke locatie voor hondenweide in Loenhout

Tijdelijke locatie voor hondenweide in Loenhout

Het lokaal bestuur van Wuustwezel heeft een tijdelijke locatie gevonden voor een nieuwe hondenweide in Loenhout. Het gaat om de speelweide van de oude kleuterschool, die bereikbaar is via de Palmbosstraat en de Bareelstraat. De hondenweide kan mits enkele aanpassingen op korte termijn in gebruik worden genomen.De vraag voor een hondenweide in Loenhout was de afgelopen maanden meermaals gesteld via de gemeenteraad en (sociale) media. De speelweide in de oude kleuterschool was na vandalisme volledig afgesloten. Nu de oude school volledig is leeggehaald, kan de weide mits wat kleine aanpassingen op korte termijn omgebouwd worden naar een tijdelijke hondenweide.

Het terrein van zo’n 2.000 m2 groot zal de komende weken aanpassingen ondergaan zodat het kan worden opengesteld voor de honden en hun baasjes uit de buurt. De tijdelijke hondenweide zal er toegankelijk blijven tot aan de start van de werken aan site Stoffezandstraat, de oude kleuterschool en de parochiezaal.

Die werken zitten momenteel in een ontwerpfase na de aanstelling van een studiebureau. Dat geeft het lokaal bestuur de tijd om een geschikte, definitieve locatie te vinden in Loenhout en daarvoor de nodige budgetten te voorzien.

De locatie

De tijdelijke hondenweide is bereikbaar via de wandel- en fietsverbinding tussen Palmbosstraat en Bareelstraat, langs beide kanten. Dit was de achteringang van de oude kleuterschool. De exacte openingsdatum van deze tijdelijke weide kunnen we op dit moment nog niet meegeven. We hopen hier zo snel mogelijk over te kunnen communiceren.

Afspraken

Voor honden en baasjes die gebruik willen maken van deze hondenweide gelden dezelfde afspraken als in de andere hondenloopzones en hondenweides in Wuustwezel.

In deze omheinde groenzones kan je viervoeter in alle veiligheid rondlopen en spelen zonder anderen te hinderen. Want een gezonde hond moet op tijd en stond zijn poten eens kunnen losgooien en komt graag in contact met soortgenootjes.

We willen je wel vragen om onderstaande regels in acht te nemen:

  • Hou je hond aan de lijn tot in de hondenzone.
  • Sluit steeds de poorten.
  • Ruim ook in de hondenzone de hondenpoep op.
  • Voorkom dat je hond de openbare rust verstoort met aanhoudend geblaf of gehuil.
  • Breng geen voeding en speelgoed mee.
  • Zorg dat je hond terug is aangelijnd vòòr het verlaten van de hondenzone.
  • Kom niet met loopse teven of agressieve dieren naar een hondenzone.

Bron: Gemeente Wuustwezel
Foto: PixaBay