Laatste nieuws:
Tien personen betrapt op lockdownfeestje in Essen

Tien personen betrapt op lockdownfeestje in Essen

Zaterdagavond omstreeks 19 uur reed een fietser over de fietsostrade in Wildert. De vrouw hoorde duidelijk dat er in de omgeving een feestje met muziek bezig was, waarop zij de politie verwittigde.

Lockdownfeestje Wildertse Duintjes

De politiezone kwam met een aantal ploegen ter plaatse en troffen een lockdownfeestje aan in de Wildertse Duintjes te Essen. In de tuin stonden er verschillende fietsen, er brandde een kampvuur en er was veel drank aanwezig. Op het moment dat de ploegen aankwamen werden er juist pizza’s geleverd. Er werden eerst maar vier personen aangetroffen, maar nadien werden er nog eens zes personen uit de struiken gehaald.

Dagvaarding

Er konden tien twintigers uit Essen, Kalmthout, Antwerpen en Nederland aangetroffen worden. Een aantal onder hen waren verbaal agressief tegenover de politieploegen en werden tijdelijk bestuurlijk opgesloten.

Alle betrapte personen zullen een proces-verbaal krijgen met het oog op een onmiddellijke dagvaarding door het openbaar ministerie en conform de strengere aanpak van lockdownfeestjes die het Antwerpse parket onlangs aankondigde. Deze strenge maatregelen werden door het parket van Antwerpen genomen, omdat dergelijke lockdownfeestjes vermoedelijk een belangrijke bron zijn van bijkomende besmettingen.

Toezichtploegen

De politiezone Grens zet dagelijks ploegen in voor het controleren van de coronamaatregelen. Deze ploegen worden zowel overdag als ‘s nachts ingezet.

Bron: PZ Grens
Foto: Pixabay

Facebook139
Facebook
Twitter