Laatste nieuws:

The trees have eyes

Essen 1593. Middenin de 80-jarige oorlog tussen de Spanjaarden en de Staatse, werden onze streken regelmatig geteisterd door rondtrekkende legers.

Een gezin van zes probeerde een bestaan op te bouwen tussen de woeste bossen en de ruige heide, maar moesten een vreselijke ervaring meemaken. Pas op het einde van haar 90-jarige leven durfde de jongste dochter haar verhaal te vertellen over, hoe zij die vreselijke nacht van 26 juni 1593 overleefden.

De gruwelijkheid van de naderende dood

“Nadat onze vader voor onze ogen werd vermoord door dat Spaanse tuig, werd de rest van ons gezin het bos ingesleurd. Moeder liet ons onze ogen sluiten, terwijl ze beschermend haar armen om ons heen sloeg. Zodat we de gruwelijkheid van de naderende dood niet hoefden te zien. Terwijl we daar bevend op ons vreselijke lot zaten te wachten, stak er plots uit het niets een razende storm op. We hoorden de takken van de bomen schuren, kraken en krassen terwijl ze woest om zich heen sloegen.”

The trees have eyes affiche.docx

Opgeslokt door het bos

“Net zo plotseling als het begon, werd het bos terug stil. Muisstil. Toen we onze ogen durfden te openen, waren we geheel alleen… Onze aanvallers waren verdwenen. Het enige wat er van hen nog restte, waren hun wapens en kleren. Het leek wel of ze opgeslokt waren door het bos.”

Alleen de allerdappersten lopen verder

Dit verhaal is nu, meer dan 400 jaar later, bij weinig mensen bekend. Maar sommigen die gaan wandelen in de bossen achter het College in Essen, vertellen dat ze zich bekeken voelen. Dat takken van de bomen plots kunnen gaan bewegen zonder dat er een pijl wind is en gekreun lijkt uit de stammen op te stijgen. Het zijn dan ook alleen de allerdappersten die hun wandeling af durven te maken, om er daarna nooit meer terug te komen. Voor altijd twijfelend of het wel echt was wat ze waargenomen hebben: werden ze bekeken door moordzuchtig Spaans tuig? Hadden ze dit met de dood kunnen bekopen?

Durf jij?

Durf jij de wandeling aan, of blijf je liever weg uit dit bos dat bewoond wordt door verdorven zielen? Die hun klauwen met gekromde nagels naar je uitstrekken, om je hetzelfde lot te laten ondergaan als zoveel andere slachtoffers. Durf jij, heb jij het lef? Probeer het, maar je bent gewaarschuwd…

Figureer tussen de demonen van het kwaad

Heb jij stalen zenuwen en ga jij de uitdaging aan om te figureren in het bos? Ben je minimaal achttien jaar oud? Het is al vroeg donker en er zal je worden gevraagd om van 19:00 tot 22:30 actief te zijn tussen de demonen van het kwaad. Als je het weet te overleven, als je niet sterft van angst, krijg je na de doorstane gruwelen gratis toegang tot de fuif achteraf. Maar alleen als je je ijzeren moed en doorzettingsvermogen hebt getoond… Durf je? Meld je dan aan via info@xitings.be

Wil je deelnemen aan de tocht tussen de bomen door waar de verdorven zielen in wonen en naderhand je schrik wegdrinken?
De inkom voor de tocht is € 6,-, voor de afterparty die om 22:30 begint € 3,-
Maar heb je deelgenomen aan deze huiveringwekkende tocht, dan is de afterparty gratis. We snappen dat je dan wat te drinken nodig hebt, als je al zover kan komen…

Lees hier even waar je rekening mee moet houden voor de tocht!

NN