Laatste nieuws:
The Starlings en Bumba geven aftrap muzikale zomer in Essen

The Starlings en Bumba geven aftrap muzikale zomer in Essen

De gemeente en haar evenementen-vzw Kobie zorgen in 2023 weer voor een fantastisch festival. Met het driedaags zomerfestival ’t park Zomert aan de Oude Pastorij is er op 7, 8 en 10 juli gratis muziek en ambiance voor iedereen.

Zomerfestival ’t Park Zomert

In Essen begint de zomer dit jaar op vrijdag 7 juli! Dat weekend is er opnieuw een volwaardig driedaags festival in de tuinen van de Oude Pastorij. Samen met het gemeentebestuur zorgt vzw Kobie voor een gevuld festival met een gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Blikvangers

Blikvangers op vrijdag 7 juli zijn Micha Marah en Connie Neefs, twee klassieke toppers. Zij brengen hun programma ‘Lang zullen we leven’. Samen met de seniorenraad zorgen we vanaf 14.00 uur voor een gevulde namiddag met de nodige Vlaamse hits. Op vrijdagavond 7 juli gooien we met Dance Level onze benen los met een dansavond in het teken van zuiderse klanken. De avond start om 20.00 met een workshop salsa waar je enkele pasjes krijgt aangeleerd. Vanaf 21.00 uur zorgt DJ El Paulito voor de juiste partymuziek.

Optredens

Op zaterdag 8 juli gaan de kleinsten om 15.00 uit de bol met favoriet Bumba. De bekende clown zorgt voor een kort optreden en vooral een heuse ‘meet-and-greet’. Deze namiddag staat in het teken van de jeugd met animatie en creatieve workshops. Iedereen is welkom vanaf 14.00. Zaterdagavond is het vanaf 17.00 swingen geblazen met Barnyard Bigband. De hoofdact stapt om 20.00 uur het podium op en is niemand minder dan het indrukwekkende duo The Starlings. Afsluiter die dag zijn de dames van Les Copines, een feestconcept met Isabelle A en Ianthe Tavernier. Ze nodigen telkens een gastzanger uit om mee te zingen en swingen.

The Starlings en Bumba geven aftrap muzikale zomer in Essen2
©Fotografils
ATV-vertellingen

De immer populaire ATV-vertellingen palmen het park in op maandag 10 juli. Een begrip in de provincie en die dag in ons park Oude Pastorij. Spring-in-‘t-veld Jeroen Verdick zorgt voor een avond vol humor, vertier en ambiance. De avond start om 20.00.

Gevarieerd en prachtig programma

“’t Park Zomert biedt opnieuw een prachtig en gevarieerd programma. Jong en ouder zullen een weekend lang kunnen genieten van fantastische optredens, sfeer en gezelligheid in het prachtige decor van de Oude Pastorij. We willen dat iedereen kan deelnemen. Daarom is het gratis toegankelijk. We zijn er dan ook trots op dat we iedereen een heel weekend muziek, dans en cultuur kunnen aanbieden. Trommel dus al je vrienden op en zorg dat je erbij bent!” Helmut Jaspers, schepen van Cultuur en voorzitter van vzw Kobie.

Alle informatie vind je op www.essen.be/parkzomert.

Gebruik je UiTPAS

Bij alle activiteiten van vzw Kobie kan je je UiTPAS gebruiken, dat is een spaarkaart waarmee je punten kan omruilen tegen voordelen. Heb je het financieel moeilijk? Dan heb je mogelijk recht op een UiTPAS aan kansentarief. Daarmee krijg je 80% korting bij deelname aan een activiteit. Meer info over de UiTPAS vind je op www.essen.be/uitpas.

Meer info?

vrijetijd@essen.be
03 670 01 56

Bron en foto’s: gemeente Essen

Facebook21
Twitter
Follow Me
Tweet