Terrassen naast het Dorpsplein

Terrassen naast het Dorpsplein

De burgemeester besliste om het straatje naast het Dorpsplein dit weekend (8 en 9 mei) verkeersvrij te maken. Zo kan het door de horeca maximaal worden benut voor het plaatsen van terrassen en blijft er voldoende ruimte om eventuele drukte in goede banen te leiden.

Op zaterdag 8 mei 2021 heropenen de horecaterrassen na een maandenlange sluiting ten gevolge van de coronapandemie. Het Dorpsplein en de parkeervakken in het gelijknamige straatje naast het plein worden dit weekend maximaal benut voor het plaatsen van deze terrassen. De heropening gaat vermoedelijk gepaard met de nodige drukte. Om die in goede banen te leiden, besliste de burgemeester dat tijdens het weekend van zaterdag 8 mei en zondag 9 mei 2021 de straat naast het Dorpsplein wordt afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Er zullen nadarhekken worden geplaatst, maar de parkeerplaatsen ter hoogte van de bibliotheek voor mensen met een beperking blijven wel bereikbaar, uitzonderlijk via de Essenhoutstraat.

Volgens de huidige coronamaatregelen kunnen terrassen openen tussen 8.00 en 22.00 uur. We vragen ook aan jou als klant om deze uren te respecteren, zowel voor de horeca-uitbaters als voor de omwonenden. Op die manier wordt het voor iedereen opnieuw… genieten!

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook31
Facebook
Twitter