Laatste nieuws:
Strenge maatregelen om toeloop schaatsers op heide te vermijden

Strenge maatregelen om toeloop schaatsers op heide te vermijden

In aanloop naar het zonnige weekend treft gemeente Kalmthout vanwege corona strenge maatregelen om een toeloop naar de Kalmthoutse heide te vermijden. Onder andere een streng verkeersbeleid en de inzet van toezichthouders aan de ingangen van het natuurgebied én op de vennen moeten verhinderen dat al te veel mensen er gaan schaatsen. De maatregelen gelden zowel op zaterdag als zondag.

Verschillende maatregelen

Dit weekend wordt er volop zon voorspeld. Gecombineerd met de vriestemperaturen van de afgelopen week, zullen veel mensen naar de Kalmthoutse heide afzakken om te schaatsen. Dat wil de gemeente te allen koste vermijden. Het ijs is weliswaar dik genoeg voor een aantal schaatsers, maar kan maar een maximum aantal mensen dragen. Zeker aan de rand van de vennen is de kans op natte voeten bijzonder groot. Wie eerder deze week het Stappersven betrad, heeft dat aan den lijve ondervonden. Daarnaast zijn er nog steeds de geldende coronaregels. De afgelopen dagen lokte het ijs steeds meer schaatsfans. Om een overrompeling tijdens het weekend te vermijden, worden dan ook verschillende maatregelen getroffen.

Enkel voor plaatselijk verkeer

Vanaf zaterdagochtend zal de omgeving van het natuurgebied enkel toegankelijk zijn voor plaatselijk verkeer. De politie sluit de hoofdwegen Heuvel en Putsesteenweg af voor doorgaand verkeer. De parkings aan de heide worden afgesloten en er wordt een parkeerverbod ingelast in de omliggende woonwijken. Autoverkeer zal afgeleid worden naar de parking aan de stations van Kalmthout en Heide. Wie vanaf daar de Kalmthoutse heide wil bereiken, wacht nog een fikse wandeling.

Coronahandhaving

Ook wat coronahandhaving betreft, speelt de gemeente op safe. Eerder deze week werden al verschillende stewards op het ijs – onder andere vrijwilligers van de Kalmthoutse sportraad en gemeentepersoneel – ingezet. Zij zorgen voor een maximale spreiding van de schaatsers op de grote vennen. Ook de lokale politie houdt een oogje in het zeil. Dit weekend zal dat toezicht nog extra verscherpt worden. Ploegsporten zoals ijshockey zijn sowieso verboden en mensen mogen zich met maximum 4 personen tegelijkertijd verplaatsen. Afstand houden is de boodschap en mondmaskers zijn verplicht bij drukte. Bij te grote drukte of wanneer mensen zich niet aan de regels houden, zullen de vennen afgesloten worden.

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook55
Facebook
Twitter