Laatste nieuws:
Stoplichten Stationsstraat eind augustus in werking
Stoplichten Stationsstraat eind augustus in werking

Stoplichten Stationsstraat eind augustus in werking

Sinds juli staan er verkeerslichten op het kruispunt Stationsstraat-Kloosterstraat-Molenstraat. Nu de grondwerken achter de rug zijn, duurt het niet lang meer voor de lichten permanent werken.

Eerst nog wegenwerken
Van 16 tot 24 augustus vinden er wegenwerken plaats in de Stationsstraat. Er komt een nieuwe asfaltlaag en de weg wordt voorzien van een nieuwe fietssuggestiestrook in thermoplast. (klik hier voor meer info over de asfalteringswerken). Daarom wordt er gewacht met de inwerkingtreding van de lichten. De lichten zullen vermoedelijk in werking treden vanaf maandag 29 augustus.

Slimme detectoren
De lichten worden naargelang het moment in de week en het uur van de dag anders geprogrammeerd.
‘s Nachts (van 22:00 tot 6:00 zal het licht voor de Stationsstraat op groen blijven tenzij er een auto of fietser gedetecteerd wordt door de radar of als een voetganger op de knop drukt. Dat met een beperkte tijdsduur, zodat het kort rood is in de Stationsstraat.
Tijdens de spitsuren en het begin/einde van de school (tussen 7:30 en 8:30 en tussen 15:30 en 16:30) werken de lichten volgens een vaste cyclus van afwisselend rood en groen. De Stationsstraat krijgt als langste groen licht (meer verkeer).
In het weekend en op weekdagen tussen 6:00 en 7:30, tussen 8:30 en 15:30 en tussen 16:30 en 22:00 zal de tijdsduur van de lichten iets langer zijn.

De verkeersborden aan het kruispunt worden ook nog aangepast naar de huidige situatie.

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us