Laatste nieuws:
Stijgende coronacijfers in Essen

Stijgende besmettingscijfers in Essen

Tussen 20 november en 4 december kwamen er in onze gemeente 31 nieuwe besmettingen bij. Daarmee lag het Essense cijfer hoger dan dat van de omliggende gemeenten in de Eerstelijnszone.

Net als in de rest van België komen er in Essen steeds meer coronabesmettingen bij. In totaal hebben in Essen al 2.438 mensen positief getest op Covid-19, sinds de start van de pandemie. Op https://www.essen.be/coronacijfers kan je trouwens steeds de meest recente coronacijfers voor onze gemeente opvolgen.

Blijf alert voor symptomen
We moeten dan ook waakzaam blijven. Neem bijvoorbeeld de nodige voorzorgsmaatregelen als je je ziek voelt: blijf thuis en bel je huisarts. We geven de symptomen van Covid-19 nog eens mee:
-Hoest
-Ademhalingsmoeilijkheden
-Koorts
-Pijnklachten
-Moeheid
-Smaakverlies en/of geurverlies
-Diarree
Bij twijfel kan je steeds een zelftest doen.

Basisregels als leidraad

Verder blijft het belangrijk om de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus ook de komende periode te respecteren. Beperk je sociale contacten, spreek vooral af in de buitenlucht en houd waar mogelijk 1,5 meter afstand of draag een mondmasker. De hygiëneregels zijn nog steeds van toepassing: was je handen regelmatig en hoest of nies in de binnenkant van je elleboog.

Bescherm elkaar

Alleen door samen de basisregels en geldende maatregelen op te volgen, ons te laten vaccineren waakzaam te blijven en regelmatig een zelftest te doen, krijgen we de coronapandemie samen onder controle.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook64
Twitter
Follow Me
Tweet