Laatste nieuws:
Stichting Pelicano helpt Essense kinderen in extreme armoede
vlnr: Michel Leemans – secretaris Stichting Pelicano, Christiaan Hoorne – directeur Stichting Pelicano, Brigitte Van Aert – voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst in Essen en Dieter Berebrouckx – afdelingshoofd Welzijn bij Gemeente Essen

Stichting Pelicano helpt Essense kinderen in extreme armoede

Nieuwe samenwerking voor Gemeente Essen op de Dag van Sociaal Werk

Op 15 maart vieren we de Dag van Sociaal Werk. In Gemeente Essen gaat dit gepaard met het afsluiten van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de Sociale Dienst en Stichting Pelicano. Samen gaan ze extra structurele ondersteuning bieden aan Essense kinderen in extreme armoede. Om kinderen in extreme armoede duurzaam te helpen gaat de Sociale Dienst van de Gemeente Essen een samenwerking aan met Stichting Pelicano. De Pelicano Foundation investeert financiële middelen in de strijd tegen extreme kinderarmoede, samen met zorgpartners zoals een sociale dienst.

Hulp aan kinderen in extreme armoede

Als de Sociale Dienst in Essen detecteert dat kinderen in armoede leven, geven ze dit door aan de Stichting Pelicano. De organisatie bekijkt alle dossiers van kinderen in extreme armoede in een sociale commissie om te bekijken of ze het kind kunnen erkennen als Pelicanokind. Pelicanokinderen krijgen een duurzame financiële ondersteuning tot ze actief worden op de arbeidsmarkt. Wetenschappelijk onderzoek van de Vlerick Business School toonde dat elke euro die geïnvesteerd wordt bij de Stichting Pelicano, zich terugverdient in vijf- tot negenvoud als je kijkt naar de meerwaarde voor de maatschappij. “Voor ons is het belangrijk dat we kinderen in hun waarde laten en hen vooral de kans te geven om hun talenten te ontwikkelen,” zegt Christiaan Hoorne, algemeen directeur van Stichting Pelicano. “We zijn blij met de Sociale Dienst van Essen als onze nieuwe zorgpartner. Dit zal ons helpen om extreme armoede bij kinderen in Essen te bestrijden.”

Gemeente Essen wordt Zorgpartner

Brigitte Van Aert, Voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst: “We zijn trots dat we ons nu zorgpartner van Pelicano kunnen noemen. Concreet betekent dit dat we samen met de stichting arme kinderen structureel ondersteunen op zes vlakken: voeding, onderwijs, kledij, hygiëne, gezondheid en vrije tijd.” Uniek aan de Stichting Pelicano is, dat de financiële middelen rechtstreeks naar de kinderen gaan, niet naar de ouders. De ouders moeten wel hun goedkeuring geven. De Sociale Dienst zorgt voor het beheer van deze middelen voor de kinderen. Het geld kan ingezet worden voor medische, lichamelijke, educatieve of sociale noden. Zo komt de financiële steun rechtstreeks in het maatschappelijke weefsel.

Steun van het koningshuis

Ruim een half miljoen kinderen in België groeien op in armoede. Stichting Pelicano voert strijd tegen deze ongelijkheid en wil het vooral oplossen op een duurzame manier. De stichting staat onder de Hoge Bescherming van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid. De stichting doet beroep op sponsors om middelen te verzamelen die hen in staat stellen om arme kinderen te ondersteunen. Filip Peeters, An Miller en Kedist Deltour (Miss België 2021) zijn ambassadeurs van de stichting.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook63
Twitter
Follow Me
Tweet