Laatste nieuws:
Sterrenchef maakt verjaardagstaart voor Brasschaatse bakker

Sterrenchef maakt verjaardagstaart voor Brasschaatse bakker

Welke verjaardagstaart moet je bakken als je leermeester en baas de dertigste verjaardag van zijn bakkerij viert? Die vraag stelde chef-patissier Tanguy Coelis zich toen hij de opdracht kreeg van Emelie en Max Janssens om een exclusieve verjaardagstaart te maken voor hun vader, bakker Herman ‘Manus’ Janssens uit Brasschaat.

Sterrenchef maakt verjaardagstaart voor Brasschaatse bakker2

Roger Van Damme

“Om een exclusieve taart te maken ging ik te rade bij sterrenchef en patissier Roger Van Damme van Het Gebaar in Antwerpen”, zegt Tanguy. Roger Van Damme prijkt al sinds 2010 onafgebroken met één ster in de Michelingids. Hij zette dertig jaar geleden ongeveer gelijktijdig met Herman zijn eerste stappen in de patisseriewereld. Nu kijken ze allebei met fierheid terug op het parcours dat ze hebben afgelegd.

Sterrenchef maakt verjaardagstaart voor Brasschaatse bakker5

Chocoladecreatie

De grootmeester toverde, na intensieve brainstormsessies met Tanguy en Herman, een heerlijke taart met smaken van tiramisu, koffie, mandarijn en yuzu uit zijn hoed. De creatie wordt gepresenteerd op een zanddeegbodem van frangipane en dadel. Een chocoladecreatie met een topje goud, typische signatuur van Van Damme, maakt het geheel af.

Sterrenchef maakt verjaardagstaart voor Brasschaatse bakker3

Hele uitdaging

Bakker Herman was in zijn nopjes met de verjaardagscreatie van Roger en Tanguy. “Deze taart is zeker een ster waard”, glunderde de jarige bakker. Ook voor Roger Van Damme was het een hele uitdaging om, naast een exclusief en uniek smakenpallet, een creatie te ontwerpen die eventueel ook als verjaardagstaart in de Manuswinkels kan aangeboden worden. “In ‘Het Gebaar’ wordt alle gebak dagvers gemaakt en op dezelfde dag gepresenteerd. Maar doordat onze bodem steviger is kunnen we er nu voor zorgen dat iedereen die het wil kan proeven van onze verjaardagstaart in onze vestigingen in Kapellen en Brasschaat”, zegt Tanguy.

Sterrenchef maakt verjaardagstaart voor Brasschaatse bakker4

MLH

Foto: © MLH & Manus

Foto: Bakker Herman Janssens en chef-patissier Tanguy Coelis

Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen