Laatste nieuws:
Stel jouw vraag over Europa aan Van Rompuy
Oud-voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy

Stel jouw vraag over Europa aan Van Rompuy

Oud-voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy beantwoordt op 20 maart zeven vragen over Europa

Wat is jouw prangende vraag over Europa? Stel hem online op www.popupeuropa.be. Niemand minder dan Herman Van Rompuy, oud-voorzitter van de Europese Raad komt op dinsdagavond 20 maart naar Wuustwezel om de meest prangende en/of originele vragen te beantwoorden. Deze unieke dialoog met Herman Van Rompuy is onderdeel van Pop up Europa.

“Met Pop up Europa willen we Europa dichter bij de burger brengen. Hoe kan dit beter dan door onze Europese politici rechtstreeks met de burger in dialoog te laten gaan?” stelt Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese samenwerking van provincie Antwerpen.

Dinsdagavond 20 maart start met een lezing van Van Rompuy over de toekomst van Europa. Wat mag je als burger de komende drie jaar van Europa verwachten en wat verwacht Europa van jou? Daarna modereert VRT-journalist Marc Van de Looverbosch de vragenronde met het publiek. Je kan deze avond in GC Kadans gratis bijwonen, maar vooraf reserveren is aangeraden.

Nog meer Europa in Wuustwezel
Heel maart staat Wuustwezel in het teken van Europa. Zo kun je nog de films ‘Loving Vincent’ (13 maart) en ‘Mijn naam is Courgette’ (31 maart) gaan bekijken, een theatervoorstelling van Lucas De Man, De Man door Europa (14 maart) bijwonen en in debat gaan met de Europees Commissaris voor Landbouw Phil Hogan (26 maart). Daarnaast kun je ook nog meedoen met wedstrijden en de tentoonstelling in de bib bezoeken. Het hele programma is te vinden op www.popupeuropa.be.

Pop up Europa
Pop up Europa reist rond in provincie Antwerpen. Telkens staat er één stad of gemeente dagenlang in het teken van Europa. Met een interactieve tentoonstelling in de bib, lezingen, Europese filmavonden, wedstrijden en activiteiten voor scholen is er voor iedereen iets leuks te beleven. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen en de betrokken lokale besturen om Europa dichter bij de burger te brengen. Het initiatief is bekroond met de EU Public Communication Award voor beste EU-campagne door het Comité van de Regio`s. In 2018 bezoekt Pop up Europa nog Turnhout (april) Brasschaat (mei) en Heist-op-den-Berg (september).

Bron en foto: Provincie Antwerpen

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us