Laatste nieuws:
Retapstore - Hervulbare kraanwater waterflessen voor thuis en onderweg - Voor particulieren en bedrijven - Kortingsactie Noordernieuws - juli 2018
Steeds vaker everzwijnen dicht bij onze gemeente waargenomen

Steeds vaker everzwijnen dicht bij onze gemeente waargenomen

Everzwijnen worden steeds vaker dichter bij onze gemeente gesignaleerd. In Limburg, waar de everzwijnen talrijk voorkomen, zorgen ze voor veel overlast en schade aan landbouw- en tuinbouwgewassen, fauna en flora en zijn ze vaak oorzaak van verkeersongelukken.
Daarom werd in overleg met het agentschap voor natuur en bos, de landbouw, de natuurgebruikers, beheerders, wildbeheereenheden en privé-eigenaars overeengekomen om binnen de grenzen van de gemeenten Kalmthout en Essen een nultolerantie aan te houden wat everzwijnen betreft.

Het is van belang dat de jagers van de wildbeheereenheden Essen en Kalmthout tijdig kunnen ingrijpen en zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht indien everzwijnen of hun sporen worden opgemerkt.

Worden everzwijnen gesignaleerd of worden hun sporen herkend binnen de gemeenten Essen, gelieve dat zo snel mogelijk te melden aan de milieudienst.

Voor Essen is dit: milieu@essen.be – 03 670 01 42

Meer info?
www.natuurenbos.be

Bron en foto: gemeente Essen

JV

Facebook23
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us