Laatste nieuws:
Stationsstraat keert om

Stationsstraat Kapellen keert om

De rijrichting in de Stationsstraat draait vanaf vrijdag 7 juli 2017 om 6.00 uur ’s ochtends terug om (zoals vroeger).

Nu de werken aan de Gasstraat en de Guyotlei beëindigd zijn, draait de rijrichting in de Stationsstraat terug om. Vanaf vrijdag 7 juli 6.00 uur ’s ochtends kan je weer – zoals vroeger – van het station naar het dorpscentrum rijden en de lus maken via de Gasstraat en de Guyotlei.

De Gasstraat werd voorzien van een gescheiden rioolstelsel. Daarbij werd een nieuwe doorsteek onder de spoorlijn geboord, om het regenwater aan te sluiten op de Zwarte Beek. Een huzarenstukje waarbij het nodige precisiewerk aan te pas kwam, vooral opdat het treinverkeer geen hinder zou ondervinden. Het regenwater van onder meer winkelcentrum Promenade wordt nu gescheiden afgevoerd via de Guyotlei. Verder werden ook de parkeerplaatsen boven het nieuwe bufferbekken aan de Guyotlei in een nieuw kleedje gestoken. De gemeente Kapellen en rio-link investeerden samen 976.500 euro exclusief btw in het project.

Nu wijzigt de circulatie in Stationsstraat en Gasstraat dus opnieuw naar de situatie van voor de werken. De gemeenteraad besliste ook om in de Stationsstraat, Gasstraat, Hofstraat, Guyotlei, Olmendreef en Vredestraat een tonnagebeperking van 5 ton, met uitzondering voor laden en lossen, in te voeren. Die verkeersborden worden nog geplaatst.

Bron en foto: gemeente Kapellen

JH

Facebook12
Facebook
Twitter
Visit Us