Laatste nieuws:
Stationsstraat enkele weken onderbroken door rioleringswerken Kammenstraat2
© Machteld Verrycken

Stationsstraat enkele weken onderbroken door rioleringswerken Kammenstraat

Het kruispunt Stationsstraat – Kammenstraat is van 14 februari tot en met 13 maart afgesloten door rioleringswerken.

Grotere impact verkeer centrum Essen

De heraanleg van de Kammenstraat gaat een belangrijke fase in met een grotere impact voor de rest van het verkeer in het centrum van Essen. In februari verbindt de aannemer de riolering van de Kammenstraat met die van de Stationsstraat. Er komen enkele koppelputten op het kruispunt, waardoor de weg niet meer toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen hier wel blijven passeren via het voetpad in de Stationsstraat.

Omleiding en tijdelijke blauwe zone

Een omleiding is nodig om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers, en meer specifiek de zwakke weggebruikers, te garanderen. De omleiding loopt via de Sint-Antoniusstraat, Kerkstraat en Beliestraat en dat in beide richtingen. Langs het traject van de omleiding geldt een parkeer- en stilstandsverbod. Uitzonderingen hierop zijn de parkeerhavens en het deel van de Kerkstraat tussen de Sint-Antoniusstraat en de Burgemeester Dierckxsensstraat.

Stationsstraat enkele weken onderbroken door rioleringswerken Kammenstraat

Tijdelijk blauwe zone

Een deel van de parking aan Molenheide – dat aan de Stationsstraat grenst – wordt tijdelijk een blauwe zone, zodat winkeliers hun klanten een parkeerplaats kunnen aanbieden. De bussen van De Lijn volgen ook de omleiding. De Lijn voorziet wel een tijdelijke halte ter hoogte van het kruispunt Beliestraat/Molenstraat ter vervanging van de halte aan parking Molenheide.

Tijdelijke verkeerslichten kruispunt Beliestraat-Kerkstraat

De omleiding zal voor extra verkeer zorgen op het drukke kruispunt Beliestraat-Kerkstraat-Oude Baan-Molenstraat. Daarom komt er een tijdelijk verkeerslicht om het verkeer in goede banen te leiden. In het begin zal er tijdens de schoolspitsuren politiebegeleiding zijn, zodat scholieren veilig van en naar school kunnen gaan. De werken zijn onderhevig aan weersomstandigheden, waardoor de planning kan verschuiven. Voor de bewoners van de Stationsstraat verandert er alvast niets in de planning van de afvalinzameling.

Zo weinig mogelijk hinder

Wegenwerken zijn altijd vervelend voor omwonenden en al wie vaak gebruik maakt van de route waarop de werken gebeuren. De gemeente doet zijn uiterste best om de hinder tot een minimum te beperken en de werken zo snel en veilig mogelijk te laten verlopen.

Voor meer info:

Omgevingsbalie
omgeving@essen.be
www.essen.be/kammenstraat
03 670 01 47

Bron en afbeelding: gemeente Essen
Foto: ©Machteld Verrycken

Facebook157
Twitter
Follow Me
Tweet