Laatste nieuws:
Statement burgemeester Han van Midden

Statement burgemeester Han van Midden

“We zijn op de hoogte van een voornemen om vanavond (25 januari 2021) om 18.00 uur te komen rellen op de (Nieuwe) Markt in Roosendaal. Ik ben hierover verbaasd, teleurgesteld en bezorgd”, zegt Han van Midden, burgemeester van Roosendaal.

“Vanzelfsprekend sta ik in nauw contact met de politie en het openbaar ministerie over het bewaken van de openbare orde en veiligheid van iedereen. We zijn voorbereid. Zo wordt de weekmarkt vandaag versneld opgeruimd en sluiten een aantal winkelcentra eerder hun deuren.”

“Ik kondig vanaf maandag 25 januari 2021 om 17.00 uur tot 04.30 u vannacht een noodverordening af in het centrum van Roosendaal.”

Dit betekent dat:

– Niemand zich mag ophouden in dat gebied zonder redelijk doel;
– Niemand zijn of haar gezicht mag bedekken;
– Verbod op samenscholing;
– Verbod op vuurwerk en wapens (messen, vuurwapens, stenen, stokken etc.).

“Er gelden strikte regels voor iedereen. Overtreders van de noodverordening of een ander misdrijf kunnen rekenen op strafvervolging, gaan de schade vergoeden en roepen sowieso een strafblad over zichzelf af.”

“Ik doe echter een dringend beroep op ieders gezond verstand. Laat onze mooie stad niet het decor van rellen en schade worden. Ik begrijp de frustraties van mensen die balen van de coronamaatregelen heel goed. Het dagelijks leven in tijden van corona is voor iedereen zwaar. We snakken met z’n allen weer naar onze vrijheid en minder zorgen om corona. Maar jezelf boos maken en vervolgens gaan rellen, vernielen of eigen rechter spelen helpt niemand iets. Daar schiet je niets mee op en het maakt de situatie alleen maar erger en langdurig.”

Foto: Google Street View

Facebook31
Facebook
Twitter