Laatste nieuws:
Start renovatie Duinenstraat

Start renovatie Duinenstraat

4 september start aannemer Hoogmartens uit Opglabbeek met de renovatie van de Duinenstraat tussen Wulpdreef en Kruisstraat. Het wegdek wordt breder gemaakt en het asfalt (4m) zal langs beide kanten worden opgesloten door een ‘kantstrook’. Dit is een platte, betonnen strook van 30cm in beton en voorkomt dat het asfalt wordt weggereden door passerende auto’s. Achter deze kantstrook wordt nog eens een rij grasbetontegels gelegd van 40cm. De totale breedte van de weg wordt zo verbreed tot 5,40m.

De kruispunten met Bleekvenweg – Ertboringenweg en Bleken worden ingericht als verkeersplateau. Bijkomend worden er nog eens 17 verkeersdrempels aangelegd om de snelheid op deze weg terug te dringen.En na het asfalteren worden er op het nieuw aangelegde wegdek fietssugestiestroken van 80cm breed in rode slem aangebracht.

Uitvoering van de werken in drie fasen
De totale lengte van het werk bedraagt meer dan 3 km. Daarom zullen deze werken worden uitgevoerd in 3 fasen. In tegenstelling tot vroegere berichten (zie W-tje juli) en op voorstel van de aannemer zullen deze fases niet van kruispunt tot kruispunt verlopen, maar over het gehele traject van links naar rechts. Hierdoor kan de duurtijd van de werken aanzienlijk worden ingekort.

De eerste fase start aan de kant met de minste woningen (dit is rechts, komende van Kalmthoutse Stwg richting Kruisstraat). De aannemer maakt enkele putten naar eventuele leidingen, freest met een speciale cunetfrees in één keer de grond uit de weg die weg moet voor de betonnen rand naast de weg. De dag erna trekt hij de betonnen band naast de weg. Hierna legt hij de grasdals, werkt de bermen aan en past alle opritten aan aan de nieuwe toestand van de weg.

In de tweede fase gebeurt net hetzelfde maar dan aan de andere kant van de weg.

In de derde fase wordt het oude asfalt afgefreest, wordt een nieuwe onderlaag aangelegd en vervolgens een afwerklaag van speciale asfalt met bitumen. De kruispunten worden apart geasfalteerd met gele asfalt. Daarna brent de aanemer witte thermoplast belijning aan bij alle drempels en verhoogde kruispunten. En als het weer het nog toelaat wordt als laatste de fietssuggestiestrook aangelegd in rode slem.

De vooropgestelde uitvoeringstermijn per fase bedraagt 15 tot 20 werkdagen, afhankelijk van het weer. De kostprijs van de werken werd geraamd op 903.479,78 euro incl. 21% btw

Woningen blijven bereikbaar
Gedurende de hele werken zal de Duinenstraat afgesloten worden voor het doorgaand verkeer (controle politie) en wordt de Duinenstraat éénrichtingsverkeer van Kalmthoutse Stwg tot de Kruisstraat. De woningen blijven dus steeds bereikbaar. Tijdens de asfalteringswerken is er geen verkeer mogelijk. Gelukkig nemen deze werken slechts een paar dagen in beslag. Bewoners worden per brief verwittigd van de exacte data.

Fietsen kan en mag in beide richtingen. Hou er wel rekening mee dat je je op een werfzone bevindt. De kraanman/chauffeur kan niet alles zien. Maak daarom steeds eerst goed oogcontact met de machinist en stap eventueel even af.

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

JH

Facebook69
Facebook
Twitter
Visit Us