Laatste nieuws:
Staking heeft gevolgen voor ophaling papier & karton

Staking heeft gevolgen voor ophaling papier & karton

De nationale staking van 13.02.2019 heeft gevolgen voor de afvalophaling en recyclageparken in de regio van IGEAN. Want ondanks het grote aantal werkwilligen kunnen een aantal opdrachten niet uitgevoerd worden. De wetgeving voorziet immers dat er geen uitzendkrachten mogen worden ingezet vanaf het ogenblik dat er minstens één personeelslid staakt.

Ophaling aan huis

Enkele collega’s maakten gebruik van hun recht om te staken. Daarom kunnen geen uitzendkrachten worden ingezet. Toch zijn meer dan helft van de ophaalwagens vanmorgen uitgereden.

Er werd beslist om prioriteiten te stellen en bepaalde ophalingen voorrang te geven. De ophalingen die vandaag niet worden uitgevoerd, worden later ingehaald. Ook bij de private ophalers die werken in opdracht van IGEAN, laten de gevolgen van de staking zich beperkt voelen.

Concreet zal voor Wuustwezel het papier & karton opgehaald worden op vrijdag 15/02/2019. IGEAN vraagt de inwoners om de avond voor de volgende ophaling, het afval opnieuw buiten te plaatsen.

Recyclageparken

Ook hier maakten enkele collega’s gebruik van hun recht om te staken. De inzet van uitzendkrachten was ook hier niet mogelijk. Gezien de impact hier beperkt is, zijn de meeste recyclageparken vandaag wel volgens de normale openingsuren geopend. Voor het recyclagepark van Wuustwezel zijn er geen problemen.

Meer info

Via www.igean.be zal steeds de meest actuele stand van zaken worden gegeven. Meer informatie kan u steeds bekomen op de milieulijn van IGEAN op het telefoonnummer 03 350 08 14 (tussen 8u en 16u45).

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook17
Facebook
Twitter
Visit Us