Laatste nieuws:
St. Andriesgilde richt klein schietspel in

St. Andriesgilde richt klein schietspel in

De St. Andriesgilde richt op zaterdag 23 juni een klein schietspel in onder de vijf voetbooggilden. Dit zijn de St. Jorisgilden uit Brecht, Nieuwmoer en St. Job, de Onze Lieve Vrouwgilde uit Kalmthout en de St. Andriesgilde van Wildert.

Er zal dan geschoten worden met de aloude voetboog op een afstand van 70 meter, elke gilde mag een 6-tal opstellen. Dit alles zal plaats hebben op de schietstand van de St. Andriesgilde, op het oude voetbalveld van KSV Wildert en begint om 14:00 stipt. De schutters moeten dan aantreden in hun gildekledij. Iedereen is hierbij welkom en kan supporteren voor onze schutters.

Op zondag 24 juni 2018 richt onze gilde, samen met de andere vier voetbooggilden, een Gildendag in, in de heuvelhal te Essen. Hierop verwachten wij verschillende gilden uit de Kempen. Zij zullen deelnemen aan verschillende disciplines, zoals het gildedansen, vendelen en het roffelen.

Het is de eerste maal dat verschillende gilden samen een Gildedag inrichten en dit onder de auspiciën van de Hoge Gilde Raad Der Kempen. Wij houden die dag ook de uitreiking van de prijzen op de schietspelen van de verschillende wapens.

Ook op die dag welkom is iedereen welkom en de inkom is gratis!

Sint-andriesgilde.be

Bron en foto: St. Andriesgilde

Facebook55
Facebook
Twitter
Visit Us