Laatste nieuws:
Sportoase Elshout past openingsuren aan om kosten te drukken

Sportoase Elshout past openingsuren aan om kosten te drukken

Sportoase Elshout in Brasschaat past tijdelijk de openingsuren van het recreatiebad aan om de extreem toegenomen uitbatingskosten op te vangen door uitzonderlijk gestegen energiekosten en personeelsuitgaven. Om dit niet te hoeven doorrekenen aan de vele trouwe bezoekers van het sportcomplex werd beslist om het recreatiebad op weekdagen minder vroeg te openen, tijdens weekends en vakantiedagen blijven de openingsuren behouden. Met een weldoordacht plan zorgt Sportoase ervoor dat de prijzen van tickets en abonnementen voor gebruikers van Sportoase Elshout niet stijgen.

Maatschappelijke rol

Concreet zal vanaf deze week het recreatiebad op maan-, dins-, donder- en vrijdag openen van 16 tot 21 uur en op woensdag van 13 tot 21 uur. Tijdens de weekends blijft het recreatiegedeelte beschikbaar van 8 tot 18 uur en op vakantiedagen van 8 tot 22 uur. Het school-, club- en baantjeszwemmen kan onverminderd doorgaan. Bij Sportoase is men zich terdege bewust van de maatschappelijke rol die haar sport- en zweminfrastructuur heeft, met uitzondering van de aanpassing in openingsuren voor het recreatiebad blijft daarom de beschikbaarheid van de andere activiteiten zoals instructiebad, sportbad, school- en clubzwemmen, de zwemschool en de fitness onveranderd en dus geopend tussen 8 en 22 uur op weekdagen en van 8 tot 18 uur in het weekend.

Structurele initiatieven

De maatregelen die Sportoase neemt zijn ruimer dan enkel de tijdelijke aanpassing voor het recreatiebad, zo neemt de groep ook structurele initiatieven naar energieverbruik, duurzame eigen energieopwekking en wordt er verder onderhandeld met energieleveranciers in functie van de optimalisatie van de energietarieven.

MLH

Foto: © MLH

Facebook35
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen