Laatste nieuws:
Spookrijder veroorzaakt verkeersongeval

Spookrijder veroorzaakt verkeersongeval

Een 41-jarige Belgische automobilist heeft zondag 6 augustus 2017 omstreeks 03.45 uur een verkeersongeval veroorzaakt op de A-58. Hij reed vanaf Breda al spookrijdend de autosnelweg op en kwam daar in aanrijding met een vanuit Etten-Leur tegemoet komende personenauto bestuurd door een 47-jarige Bredase. Zij raakte gewond en werd vanwege pijn op de borst met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is zij ter observatie opgenomen.

Agenten zagen dat bij de aanrijding een bestelauto met Belgisch kenteken, een Peugeot Partner, en een personenauto betrokken waren. Enkele beveiligers en een medewerker van de Wegenwacht verleenden al eerste hulp totdat brandweerlieden en ambulanceverpleegkundigen dit overnamen. De voertuigen waren zwaar beschadigd. De bestuurder van de bestelauto was dronken. Hij werkte ter plaatse mee aan een indicatieve blaastest en kwam uit op ruim vier keer het toegestane maximum. Hij werd aangehouden voor gevaarlijk verkeersgedrag en rijden onder invloed. Aan het bureau weigerde hij mee te werken aan de bepalende ademtest en aan bloedafname door een arts. Hij werd ingesloten en wordt vandaag gehoord. Het weigeren van ademtest en / of bloedafname wordt in Nederland gezien als een ernstig misdrijf waar hoge straffen op staan, ook wordt het rijbewijs zoals in dit geval ook onmiddellijk ingevorderd.

Frontaal
De bestuurster van de personenauto vertelde in de ambulance dat ze twee witte lampen op zich af zag komen. Ze reed over de snelweg vanuit de richting Etten-Leur in de richting van Breda. Ineens hoorde ze een klap en realiseerde zich dat zij frontaal was aangereden.

Onderzoek
De politie gaat na of de verdachte nog meer aanrijdingen heeft gehad. Agenten onderzoeken een melding dat op de Oude Liesboslaan in Breda een auto tegen een boom en verkeersbord is gereden. Getuigen die de dronken Belgische automobilist voorafgaand aan het ongeval hebben zien rijden, worden verzocht contact op te nemen met het politieteam Weerijs, via 0900-8844.
Vanuit het buitenland: 0031.343.578.844

Bron: Politie.nl

JH

Facebook6
Facebook
Twitter
Visit Us