Laatste nieuws:
Spelers Dragons trekken naar Sierra Leone met 500 truitjes in de bagage

Spelers Dragons trekken naar Sierra Leone met 500 truitjes in de bagage

Als alles volgens plan verloopt, vertrekken de spelers van seniorenploegen hockeyclub Dragons uit Brasschaat op 25 mei 2022 naar Sierra Leone. Henri Raes, Henri Denayer, Jeffrey van Aart, Jules Noten, Jerôme van den Bergh en Alberto de Koning verblijven er om er gedurende twee weken hockeyinitiaties te geven aan kinderen en jongeren. Hockey promoten in de ruimste zin van het woord is de boodschap. Niet zo evident stellen de vijf op de website van Dragons.

“Mensen in Sierra Leone, een van de armste landen ter wereld, hebben niet altijd veel om van te dromen. Ze zijn onlangs gekweld door catastrofes en leven vaak gewoon van dag tot dag. Mensen voelen nog steeds de gevolgen van één van de bloedigste en dodelijkste burgeroorlogen van het continent. Ook één van de grootste gezondheidscrisis, Ebola, liet het land en zijn bevolking diep getekend achter.”

Jules en Jeffrey, gefaciliteerd door de organisatie Sierra Leone Hockey Trust, waren in mei vorig jaar al een eerste keer in Sierra Leone en schrokken van de omstandigheden waarin kinderen en jongeren leven maar ook hockey spelen. Vaak spelen ze op asfalt of op stofvelden bedekt met plastics, afval en houtsplinters. Dit op zeer oude schoenen met beperkte bescherming. Hockeysticks zijn vaak volledig kapot en goede kleding als beschermende uitrusting is onbestaande of in zeer slechte staat. Daarom besloten ze om deze kinderen ook met materieel te steunen en hen allen een geweldige hockeyervaring te geven zoals ze die zelf in hun jongere jaren bij de jeugdploegen van hockeyclub Dragons hebben gekregen. Er wordt daarvoor ook samengewerkt met weeshuizen en met organisaties zoals de NGO Uman Tok . Concreet zullen ze tijdens de twee weken ter plaatse hockeyclinics geven, trainingen , wedstrijdjes en een hockeytornooi organiseren.

    Spelers Dragons trekken naar Sierra Leone met 500 truitjes in de bagage
Truitjes

KHC Dragons veranderde bij het begin van het seizoen van shirtsponsor. Iedereen kreeg nieuwe outfits en dankzij het clubbestuur en de teammanagers werden van de spelende leden de oude truitjes ingezameld. Ruim 500 stuks kunnen nu mee naar Sierra Leone en zullen daar tijdens de hockeyclinics uitgedeeld worden. Ondertussen zamelen de vijf ook nog volop sticks, trainingsmaterialen, ballen en andere materialen in. Dat moet allemaal mee het vliegtuig op. Deze logistieke operatie kost een hele duit en daarom loopt er nog even een crowfundoperation via deze link. Ondertussen is er al meer dan € 4500 ingezameld… maar er kan nog altijd wat bij.

MLH

Foto’s: Jeffrey van Aart (KHC Dragons)

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet