Laatste nieuws:
Spar Colruyt Group opent nieuwe formule Spar-winkel

Spar Colruyt Group opent nieuwe formule Spar-winkel

De nieuwe Spar-winkel in Heikant (Essen) opent de deuren op vrijdag 4 november. De winkel, gelegen vlak aan de Nederlandse grens, is volledig ingericht in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels die focussen op duurzaam, vers en lokaal. Zaakvoerders Gitte Sanders en Mick Van Campen kijken er alvast naar uit om dagelijks hun klanten te verwelkomen.

Nieuwe familie-uitdaging

Het verhaal van Spar Heikant begint aan de andere kant van de gemeente Essen, in de wijk Wildert. Daar baten Gitte Sanders en Mick Van Campen sinds een 6-tal jaar een andere Spar-winkel uit. “De ouders van Gitte hebben Spar Wildert meer dan 30 jaar geleden opgestart. De winkel zit dus al een tijdlang binnen onze familie en we werken er met z’n vieren nog steeds samen”, vertelt Mick.
Toen de kans zich voordeed om 4 kilometer verderop een tweede winkel te openen, was de keuze dus snel gemaakt. “We hebben er in het verleden al veel over nagedacht om zelf een tweede winkel op te starten. Dit was dus de ideale opportuniteit voor ons en een stap die we vol overtuiging nemen.” De nieuwe Spar-winkel van Mick en Gitte bevindt zich in de wijk Heikant en ligt bovendien op enkele kilometers van de Nederlandse grens. Het team telt een tiental ervaren en trouwe medewerkers die elke dag klaarstaan om klanten persoonlijk te verwelkomen en met een glimlach verder te helpen.

Een buurtwinkel voor iedereen

Net als de andere Spar-winkels hechten ze in Heikant enorm veel belang aan lekkere en verse producten. De 600 m² winkeloppervlakte wordt onder andere ingevuld door een bakkerij met ter plaatse gerezen pistolets en stokbrood. Daarnaast kunnen klanten er 7/7 terecht voor een groot aanbod aan verse vlees- en visproducten, een ruime groente- en fruitafdeling en een breed assortiment charcuterie en kaas. “We proberen een buurtwinkel te zijn waar mensen steeds met een glimlach begroet zullen worden, met producten waarvoor de klanten blijven terugkomen”, legt Gitte uit.

Milieubewustzijn voorop

In Spar Heikant staat milieubewustzijn volop in de kijker. Zo is er een CO2-opslag voorzien en is er ook warmterecuperatie in de winkel. Er liggen ook zonnepanelen op het gebouw die voor groene energie zullen zorgen. Een groot deel van het regenwater wordt opgevangen in een wadi, een ondiep waterbekken, waar het water in de grond kan sijpelen. Zo wordt het rioleringssysteem ontlast.

Feestelijke opening

Op donderdag 3 november houdt Spar Heikant van 18 tot 21 uur een feestelijke openingsreceptie. Klanten zijn welkom om kennis te maken met de nieuwe winkel terwijl ze genieten van een hapje en een drankje. Dankzij de speciale openingsfolder zijn er in de openingsweek ook heel wat mooie kortingen.

Waar: Heikantstraat 129, 2910 Essen
Openingsuren: Maandag van 13:00 tot 19:00, van dinsdag tot vrijdag: van 08:00 tot 19:00, zaterdag van 08:00 tot 18:00 en zondag van 08:00 tot 12:00.

Facebook375
Twitter
Follow Me
Tweet