Laatste nieuws:
Solidariteit en kunst op 14 mei
Solidariteit en kunst op 14 mei

Solidariteit en kunst op 14 mei

Solidariteit en kunst centraal op 14 mei.
Op World Fair Trade Day, zaterdag 14 mei, sluit Oxfam Wereldwinkel Essen het feestjaar af van haar 40-jarig bestaan. Die dag onthullen ze hun kunstwerk ‘De Wereldburger’. Heel de namiddag staat er een gezellig solidariteitsmarktje aan de kerk van Essen-centrum.

De Wereldburger

Wist je dat in 1975 de eerste Oxfam Wereldwinkel geopend werd vlak naast de kerk van Essen-Centrum? Voor de vrijwilligers van Oxfam is het daarom dé uitgelezen plek om hun kunstwerk ‘De Wereldburger’ te plaatsen.

Symbool voor solidariteit

Het werk symboliseert solidariteit en staat voor alle Essenaren die zich jarenlang ingezet hebben voor de Derde en Vierde Wereld. Bovendien is het een creatie van Annie Andriessen, weduwe van Jos Nuyts, één van de bezielers van Wereldwinkel Essen. De onthulling krijgt een poëtische insteek en is voorzien rond 16.00 uur. Na de onthulling volgt nog een ‘vrolijke noot’.

Solidariteitsmarkt

Om het feestjaar in stijl af te sluiten, staat er op zaterdag 14 mei een solidariteitsmarkt aan de kerk van Essen-Centrum met informatie- en verkoopsstandjes van verschillende projecten. Voor jong en oud is er randanimatie en een (h)eerlijk terras. Het marktje is geopend vanaf 14.00 uur.

Bron en foto: gemeente Essen

EJ

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us