Laatste nieuws:
Sneeuwklokjesdagen lokken verzamelaars
Duizenden sneeuwklokjes komen vrolijk tevoorschijn in de arboretumtuin, waar de uitgebreide collectie van botanische soorten en hun vele cultuurvariëteiten de grote diversiteit van dit winterbloeiertje tonen. Copyright: Arboretum Kalmthout

Sneeuwklokjesdagen lokken verzamelaars

Duizenden sneeuwklokjes bloeien op dit moment in de tuin van Arboretum Kalmthout. Elk jaar steken ze met meer en meer hun kopjes op, vaak op verrassende plekken. Zin in dat prille lentegevoel? Ontdek de komende weken bijzondere sneeuwklokjes in de arboretumtuin, in het plantencentrum en tijdens de verzamelaarsdag op zaterdag 11 februari.

Festivalseizoen van de sneeuwklokjes

Het festivalseizoen van de sneeuwklokjes is aangebroken in Arboretum Kalmthout, waar ze elk jaar prachtige, witte bloementapijten vormen. Een uitgestippelde wandelroute in de tuin leidt je langsheen verschillende soorten sneeuwklokjes of Galanthus. Want sneeuwklokjes bestaan er in duizenden soorten en variëteiten. Onderweg kom je meer te weten over hoe enkele van die sneeuwklokjes aan hun unieke naam gekomen zijn en kun je op verschillende plekken in de tuin installaties bewonderen met dit prachtige winterbloeiertje.

Sneeuwklokjesdagen van 11 tot en met 26 februari 2023. Arboretum Kalmthout is elke dag open van 10 tot 17 uur. Tickets voor de tuin koop je vooraf online, of aan de balie.

Dol op sneeuwklokjes

Op zaterdag 11 februari worden de échte liefhebbers, of galanthofielen, verwend met een sneeuwklokjesverzamelaarsdag. Op de sneeuwklokjesverkoop met gespecialiseerde kwekers en standhouders uit binnen- en buitenland kun je erg bijzondere exemplaren op de kop tikken. Sneeuwklokjes worden er bloeiend en in the green verkocht. En ook in het eigen plantencentrum zijn er volop sneeuwklokjes en andere lentebloembollen te vinden. In de namiddag geeft expert en tuinontwerper Harry Pierik (NL) een lezing over zijn passie voor sneeuwklokjes en vertelt hij over zijn feeërieke Verborgen Stadstuin. Hij reikt tips aan hoe je sneeuwklokjes in je eigen tuin op een natuurlijke wijze kunt integreren. Niet te missen!

Sneeuwklokjesverzamelaarsdag – zaterdag 11 februari, verkoop van sneeuwklokjes 11 tot 15.30 uur | lezing Harry Pierik: 15.30 tot 17 uur.

Tickets voor de lezing kosten € 7,5 (jaarkaarthouders € 5) en zijn online en aan de balie te koop. De toegang tot de sneeuwklokjesverkoop is inbegrepen in je ticket voor de tuin.

Bron en foto: Arboretum Kalmthout

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen